Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Stanić: Poljoprivredno zemljište dati na korištenje sitnim proizvođačima

Politika
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Najbolji način da se stanovništvo u Republici Srpskoj zadrži na selu je da se državno poljoprivredno zemljište, umjesto tajkunima bliskim vlasti, na korištenje dodijeli sitnim proizvođačima, kazao je šef Kluba poslanika SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić.

On je tokom rasprave o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama kazao da su sitni poljoprivredni proizvođači, kao najčestitiji dio ovog društva, potpuno zapostavljeni od strane vlasti.

– Imamo porodice u kojima se deset članova bavi poljoprivredom, a da ne mogu iznajmiti državno zemljište na korištenje. Njima je ostavljeno samo da posmatraju kako razni prevaranti, koji nemaju ni jedno grlo stoke, mešetare tom zemljom- navode u saopštenju iz SDS Stanićeve reči.

Da stvari budu još gore, kako se navodi u saopštenju SDS, postoje slučajevi gdje je pojedincima bliskim vlasti omogućeno da bez plaćanja ikakve naknade koriste najplodnije državno poljoprivredno zemljište.

-Ko uzima pare od koncesione naknade za hiljade hektara državnog zemljišta u Gradišci koje se obrađuje, a da Republika Srpska od toga ne dobija ni jednu marku- upitao je Stanić tokom skupštinske rasprave.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO