Gradovi

Stanišić regovao na izjave Maksimovića: Decenijski deficit bijeljinske bolnice je još jedan poraz SNSD

Decenijski deficit bijeljinske bolnice je još jedan poraz SNSD - poručio je danas predsjednik Gradskog odbor DNS Bijeljina Miloš Stanišić regujući na današnju konferenciju direktora bolnice "Sveti vračevi" Zlatka Maksimovića.

Stanišić regovao na izjave Maksimovića: Decenijski deficit bijeljinske bolnice je još jedan poraz SNSD
FOTO: DNS

On je upitao na koji način je zaustavljen finansijski pad bolnice kad je danas priznato da je ova zdravstvena ustanova u deficitu od preko 20 miliona KM iz ranijeg perioda.

Stanišić podsjeća da je aktuelna vlast dozvolila da bijeljinska bolnica bude u deficitu više od decenije a sve pod palicom SNSD čiji su istaknuti članovi bili prethodni direktori.

Pročitajte još

– Direktor Maksimović je prikazao da je bolnica poslovala pozitivno u protekloj godini u iznosu od 432.514 KM a poznato je da su iz budžeta grada Bijeljine uplaćivana novčana sredstava, a to su činili i drugi donatori-  navodi Stanišić.

On je upozorio javnost da je Maksimović napunio  budžet Pokrata Uspješna Srpska (PUS) tako što medicinski radnici produžavajući ugovor o radu u bolnici mjesečno uplaćuju u ovaj pokret po 30 KM dok ljekari za ovu namjenu izdvajaju 70 KM.

– Da li je punjenje budžeta PUS Maksimovićevo znanje, iskustvo i umjeće, kako su ranije ocjenili iz ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske da se brže i efikasnije otklone poteškoće koje prate rad ove ustanove – upozorava Stanišić.