Banjaluka

STANIVUKOVIĆ O EPIDEMIOLOŠKOJ SITUACIJI I MJERAMA „Poštovaćemo sve preporuke, ali ne one koje izdaju političke organizacije“

Kao ozbiljna politička organizacija, uvijek ćemo poštovati mjere i preporuke nadležnih institucija, rekao je predsjednik Gradskog odbora PDP Banjaluka Draško Stanivuković.

STANIVUKOVIĆ O EPIDEMIOLOŠKOJ SITUACIJI I MJERAMA „Poštovaćemo sve preporuke, ali ne one koje izdaju političke organizacije“
FOTO: PDP

On je rekao da je većina događaja organizovana na otvorenom sa do pedeset prisutnih ljudi, na svaki događaj dođe tek nekoliko kandidata, uz dozvoljeni broj građana.

Stanivuković je naglasio da mjere i preporuke ne mogu izdavati političke organizacije koje su organizovale otvaranje kampanje na Trgu Krajine sa mnogostruko većim brojem ljudi od preporučenog i dozvoljenog broja.

– S druge strane, prvi čovjek grada, koji će to još kratko biti, informacije o epidemiološkoj situaciji i mjerama saopštava iz izbornog štaba svoje stranke, umjesto iz Gradskog kriznog štaba, što je poražavajuće. Iako još kratko, ipak on i njegovi saradnici imaju odgovornost za sve građane Banjaluke, a ne samo pripadnike svoje stranke. U najmanju ruku, nije korektno da dobijamo informaciju šta će jedan izborni štab da uradi, umjesto informacije šta svi treba da rade. Ukoliko se epidemiološka situacija pogoršala, na mjere zaštite moraju biti upućeni svi građani, i to iz zvaničnih institucija, a ne stranačkih prostorija – dodaje Stanivuković.

On je pozvao gradske zvanične institucije da saopšte da li postoji potreba za novim mjerama, te obećao da će ih PDP striktno poštovati.

– Ali naš plan aktivnosti na zavisi od plana aktivnosti druge političke stranke, nego od institucija koje će saopštiti mjere i preporuke. Ovakvim postupcima samo dokazuju da je Banjaluka već dvadeset godina talac jedne stranke, ali siguran sam da će Banjaluka u budućnosti biti grad svakog čovjeka – istakao je Stanivuković na konferenciji za novinare.