Banjaluka

Stanivuković obišao Fabriku vode "Više od 96% stanovnika ima uredno vodosnabdijevanje, u TOKU DANA I NOĆI očekujemo stabilizaciju i za onih 4%"

Gradonačelnik Draško Stanivuković obišao je danas Fabriku vode, kako bi se uvjerio o stanju u vezi sa vodosnabdijevanjem na teritoriji cijelog grada.

Stanivuković obišao Fabriku vode "Više od 96% stanovnika ima uredno vodosnabdijevanje, u TOKU DANA I NOĆI očekujemo stabilizaciju i za onih 4%"
FOTO: A. ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

Preko 96% teritorije grada ima uredno vodosnabdijevanje, a u toku dana i noći očekujemo stabilizaciju i kada su u pitanju i 4%, a posebno kada su u pitanju visinske zone: Dragočaja, Ramića, Potkozarja, pa prema Mišinom Hanu i Verićima – rekao je Stanivuković.

Kako je naglasio, situaciju sa vodosnabdijevanjem dodatno je zakomplikovao jučerašnji nestanak struje kada su prestale da rade i pumpe, ali da je taj izazov uspješno prebrođen.

Pročitajte još

-Važno je reći da nakon što se stabilizuje situacija, tokom ljeta ne očekujemo značajne probleme, a to je posebno značajno za mjesta u kojima smo u protekle tri godine odradili vodovodnu mrežu i riješili dugogodišnje probleme i upravo ta mjesta danas gotovo da nemaju probleme, a kada to kažem mislim na Bronzani Majdan, Ljubačevo, Donja Kola, Rekavice, Bukvalek, Jagare i slično. Nastavljamo da pratimo situaciju i vodimo računa o svakom dijelu grada – zaključio je Stanivuković.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu