Banjaluka

Stanivuković tvrdi da 60 dana nije održano zasjedanje "Pripremili smo brojne važne odluke, tražimo da bude zakazana sjednica Skupštine Grada"

Gradska administracija pripremila je sve potrebne materijale za održavanje sjednice Skupštine Grada.

Draško Stanivuković
FOTO: A. ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

Iz Gradske uprave kažu da već 60 dana nije održano zasjedanje.

Stanivuković je pozvao da se što prije zakaže termin održavanja sjednice, ističući da Banjaluka čeka veoma značajne odluke.

– Racionalno i bez tenzija postavljam pitanje zašto Skupština Grada ne radi? Dolazimo do paradoksa da je sutra vanredna sjednica, proceduralnog karaktera s obzirom na to da je riječ o izbornim procesima koji treba proceduralno da se verifikuju kroz Skupštinu. Kako to može, a redovna sjednica ne može – upitao je Stanuvuković.

Pročitajte još

Još jednom, pozvao je Skupštinu i pojednačno odbornike da se u maju održi sjednica.

– Ovo je period koji je za mene neobjašnjiv i ne vidim razlog neodržavanja sjednica. Uradili smo ono što Poslovnik predviđa, pripremili smo važne tačke dnevnog reda. Dakle, sve smo pripremili još krajem aprila i početkom maja i sjednica je trebalo da bude početkom ovog mjeseca, međutim svaki moj poziv prema Skupštini Grada sa pitanjem kada će biti sjednica ostao je bez odgovora. Da Banjaluka čeka sve važne odluke, to je neprihvatljivo – rekao je gradonačelnik Stanivuković, ponovo naglašavajući da su prošla skoro dva mjeseca otkada je održana posljednja sjednica.

Napomenuo je da će za koji dan biti prekršen i rok za održavanje redovnih sjednica koji je predviđen Poslovnikom, a da prirodno, neodržavanje sjednica povlači za sobom i umanjeno punjenje budžeta.

– Dakle, materijal je davno spreman i još nemamo odgovor kada će biti sjednica koju čeka, između ostalog, pitanje Akvane i Gradskog olimpijskog bazena za koje smo ponudili rješenje da to preduzeće bude profitabilno i da funkcioniše Gradski olimpijski bazen. Čekaju i besplatne građevinske dozvole koje smo najavili za objekte do 200 kvadrata. Čekaju i upisna područja za novu školu u Adi, najveći park kod „Delte“ i neradna nedjelja, važni regulacioni planovi u krugu Beme, ljetne bašte – naveo je gradonačelnik, dodajući da se ne može raditi ni put kroz Česmu, koji je najavljen još prošle godine.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije