Sport

STANOJEVIĆ NOVI TRENER PARTIZANA "Očekuje nas bespoštedna borba, želim preokrenuti grobarsku priču"

Aleksandar Stanojević predstavljen je kao novi trener fudbalskog kluba Partizan, a tom prilikom je istakao da ima ogromnu želju da preokrene situaciju u kojoj se klub iz Humske našao.

STANOJEVIĆ NOVI TRENER PARTIZANA "Očekuje nas bespoštedna borba, želim preokrenuti grobarsku priču"
FOTO PRINTSKREEN/FK PARTIZAN

Otkrivši da ga je poziv zatekao na odmoru, te da je “tek juče za sve saznao”, on je istakao da će dati sve od sebe da se crno-bijeli vrate na staze uspjeha, a da, kada se o pojačanjima tiče, “voli da vraća Partizanovu decu, jer oni imaju pravu emociju kada se o ljubavi prema klubu radi”.

Govoreći o tome zašto se poslije osam godina vratio među crno-bijele, a ne i ranije, kada je bilo prilika za to, pojasnio je ovaj povratak sljedećim rečima:

– Kao što vidite, Savo je umoran od svega. Nisam imao energije u cijelom ovom periodu da se vraćam, sada sam svjestan i moram da budem pošten prema klubu – nije ranije bio trenutak, a sada osjećam tu želju, energiju, da budem tu i probam da pomognem- rekao je Stanojević, koji je na klupi zamijenio Savu Miloševića koji je u utorak podnio ostavku.

Upitan da li je pratio Partizan u posljednje vreme, odgovorio je i “navijački”:

– Pratio sam svaku utakmicu, ali navijački, sa društvom. Sinoć sam odgledao 4-5 utakmica onako, stručno. Svaki meč Partizana ja pratim, imao ili ne angažman. Potencijal je tu, vidjećemo da li nešto da treba da se mijenja, mada ne može istog časa. Da je sve dobro, ne bih ja bio danas ovde (smeh). Sigurno da ima nekih problema, ali riješićemo- istakao je novi šef stručnog štaba crno-belih a prenosi Blicsport.

Odmah je sebe dopunio na sljedeći način:

– Partizan uvijek više pomaže nama, nego mi njemu, svima je on dao više nego mi klubu. Meni je čast što sam ovde. Moja je ambicija, da najprije nešto uradim u Evropi, jer bez toga i ne mogu da odem u ove velike, ‘lige petice’, a druga želja je da pokušamo da cijelu ovu priču preokrenemo, to mi je velika inspiracija, da se ova grobarska priča okrene u pravom smjeru- rekao je Stanojević.

Dodajući da ne može da se dozvoli da se određene utakmice igraju sa “drugačijim fokusom nego neke druge”, naglasio je da će o tome najpre pričati sa igračima, a onda se osvrnuo na izreku da “trener koji se vrati iz inostranstva u Srbiju – ne valja, propao je”:

-Kad ste pet godina u Kini, i najveći klubovi tamo, i Liga šampiona… Ne možete poslije toga da propadnete. Super se osjećam. Imam samo jednu stvar. Ja generalno volim pritisak, velika očekivanja, ali nisam stvarno očekivao baš ovolika očekivanja, što mene dodatno inspiriše. Ne mogu da obećavam ništa, ali znam da nas čeka nenormalna borba- rekao je Stanojević.

Tome je dodao i da će ga “emocije uvijek nositi”, jer je “takve prirode”, te da će klub “izdati saopštenje oko aktuelne situacije”:

-Znam kakva su vremena, ljudi oko mene kažu da su ‘najteža za Partizan’. Ajde, vidjećemo. Ja želim da promijenim stvari stručno i želim da se toga držim i tako radim- rekao je povratnik na klupu crno-belih.

Aleksandar Stanojević je sa Partizanom bio šampion države 2010. i 2011. godine, a u sezoni 2010/2011 je došao i do duple krune jer je osvojen i Kup. Od prethodnog rastanka sa crno-bijelima, trenirao je Dalijen, Peking Guaon, Makabi Haifu, Peking BG, PAOK, Al-Kadsijah i, od decembra 2018. do jula 2019, Peking Renhe.