Hronika

STARAC SAVLADAO NAPADAČA Rekao majci da ide ubiti komšije, pa ih IZBO BAJONETOM

Alen Stojadinović (41) iz sela Kruškik kod Gradiške je u utorak uveče rekao je majci da ide ubiti komšije Milovana (72) i Miru (69) Ljoljić i potom ih izbo vojnim bajonetom. Srećom, nisu životno ugroženi.

STARAC SAVLADAO NAPADAČA Rekao majci da ide ubiti komšije, pa ih IZBO BAJONETOM
Foto: Srpskainfo

Portparol Policijske uprave Gradiška Vesna Divljanović rekla nam je, navodeći inicijale, da se pokušaj ubistva desio oko 19.30.

Povrijeđenim osobama je ljekarska pomoć ukazana u Opštoj bolnici Gradiška. Obavljen je uviđaj i o svemu obaviješten dežurni tužilac – rekla je Divljanovićeva.

Prema nezvaničnim informacijama, Mira je zadržana u bolnici s teškim povredama, ali nije životno ugrožena. Njen suprug Milovan je zadobio više posjekotina po ruci i pušten je na kućno liječenje.

Motiv

Izvor blizak istrazi ispričao nam je kako se desio ovaj horor u selu u blizini Gradiške, a motiv napada su svađe koje već duže vremena traju između dvije porodice.

– Alen je u utorak uveče rekao majci da ode ubiti komšije Ljoljić te je uzeo veliki vojni bajonet i uputio se prema njihovoj kući. Majka je pokušala da ga spriječi, ali kada je vidjela da ne može odmah je pozvala policiju i rekla šta se dešava – kaže naš sagovornik.

Dodaje da je odmah na lice mjesta upućena policijska patrola, ali da su zakasnili, jer su Stojadinovići i Ljoljići prve komšije.

– Stojadinović je ušao u njihovu kuću i Miru bajonetom ubo u grudni koš, te joj po tijelu naneo još nekoliko posjekotina. Tada je krenuo prema Milovanu, koji se borio s njim. Milovanu je zadao više posjekotina na rukama – ispričao je pomenuti izvor.

Borba

Navodi da je Milovan uspio savladati komšiju, a tada je stigla i policija, koja mu je stavila lisice na ruke i uhapsila.

Povrijeđeni Ljoljići su zatim prevezeni u bolnicu.

Mještani Kruškika pričaju da su ove dvije porodice već duže vremena u svađi, a da je nedavno i policija morala intervenisati.

– Ne znam šta je tačno motiv svađe, ali vjerovatno da je neka zemlja, jer su prve komšije. Nedavno je neko zapalio sijeno porodice Ljoljić, a oni su optuživali da iza toga stoji upravo Alen. To su prijavili policiji, koja je dolazila u selo i ispitivala Stojadonovića oko toga. Mislim da je taj slučaj sad na sudu. Ne znam da li je on zapalio to sijeno, ali je ovo svakako neka njegova osveta – kaže jedan od meštana.

Dodaje da je ovaj incident uznemirio mještane Kruškika, koji kažu da su se i ranije bojali da će Alen napraviti neki problem. Ističe da se nada da će se ove porodice pomiriti i da više neće biti ovakvih sukoba između njih.

– On živi samo s majkom i čula sam da voli malo više popiti. Čula sam da je i sinoć bio pijan kada je napravio ove probleme. Komšije Ljoljići su dobri ljudi i nadam se da će se Mira oporaviti od povreda, da to neće ostaviti velike posledice na nju – ispričala jedna od komšinica ove porodice.

Bez komentara

Juče smo pokušali kontaktirati Milovana Ljoljića da nam kaže šta se dešavalo u utorak uveče. Međutim, on je samo kratko rekao da ima punu kuću gostiju i da ne želi sada komentarisati napad na njega i njegovu suprugu.