Sport

STARČEVIĆ ODABRAO IGRAČE ZA BELGIJU Na spisku Dujmović i Mulahusejnović

Mlada fudbalska reprezentacija BiH će kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2021. godine da završi utakmicom sa Belgijom.

STARČEVIĆ ODABRAO IGRAČE ZA BELGIJU Na spisku Dujmović i Mulahusejnović
FOTO: NFSBIH.BA

Meč će da bude odigran 17. novembra na stadionu „Asim Ferhatović-Hase“ u Sarajevu, a selektor Slobodan Starčević je odabrao igrače za duel koji bi trebalo da dođu na okupljanje devetog novembra.

Na spisku su golmani Vladan Kovačević (Sarajevo), Martin Zlomislić (Široki Brijeg) i Filip Dujmović (Spartak Subotica), te Nihad Mujakić (Hajduk Split), Đorđe Milojević (Borac), Azur Mahmić (Mladost), Adrian Leon Barišić (Osijek), Besim Šerbečić (Sarajevo), Amar Beganović (Sloboda), Amar Dedić (Red Bul Salcburg), Selmir Pidro (Sarajevo), Jusuf Gazibegović (Šturm Grac), Haris Hajdarević (Željezničar), Andrej Đokanović (Sarajevo), Stefan Kovač (Čukarički), Mateo Marić (Široki Brijeg), Zinedin Mustedanagić (Sarajevo), Đani Salčin (Sarajevo), Vladimir Bradonjić (Radnik), Ševkija Resić (Novi Pazar), Milan Savić (Čukarički), Jovo Lukić (Borac), Anes Mašić (Zrinjski), Nardin Mulahusejnović (Kopar).

– Raduje nas da su igrači koji su iznijeli teret utakmice sa Njemačkom standardni i sigurno je da ćemo imati dobru ekipu na raspolaganju. Ima tu nekoliko promjena. Golman Kanurić je u međuvremenu ostao bez kluba, pa smo pozvali Dujmovića koji u kontinuitetu brani za Spartak, i u dobroj je formi. U vezni red se vraća Kovač koji je zbog povrede propustio prošlo okupljanje. Zbog tri žuta kartona nećemo imati na raspolaganju Demirovića, pa smo pozvali Mulahusejnovića koji se nametnuo svojom efikasnošću u prvenstvu Slovenije – rekao je Starčević prenosi NFSBIH.