Sport

STAV GACKA Kraj lige do 30. juna ili u suprotnom proglašenje šampiona

Ženski odbojkaški klub Gacko održao je sastanak Upravnog odbora na kojem je raspravljao o prijedlogu predsjednika saveza BiH Alije Fatića da se prekine prvenstvo i da se proglase šampioni prema trenutnom stanju na tabeli.

STAV GACKA Kraj lige do 30. juna ili u suprotnom proglašenje šampiona
FOTO USTUPLJENA FOTOGRAFIJA/ZOK GACKO

Upravo ovaj klub u ženskoj konkurenciji se trenutno nalazi na prvom mjestu sa utakmicom više u odnosu na dosadašnjeg šampiona ekipu Bimal Jedinstvo.

-Stav našeg kluba je da se pokuša u narednom periodu nastaviti takmičenje u prvenstvu BiH ako za to budu osigurani svi bezbjednosni i zdravstveni uslovi. Uz to klubovima treba obezbijediti pripremni period od mjesec dana, jer su ekipe van treninga sličan vremenski period i bilo bi opasno da se brzo vrate na parket. Mislimo da je krajnji rok za kraj 30.jun. U slučaju da se takmičenje ne bude moglo završiti do tog perioda, onda je stav da se liga prekine i na osnovu sadašnje tabele proglase šampioni. Odigrano je preko 80 odsto mečeva i to je činjenica na koju mi ukazujemo. O svemu ćemo obavjestiti ostale klubove kao i saveze Republike Srpske i BiH- istakao je generalni sekretar Radovan Papović.

U Gacku ističu da je od 10 klubova, sedam bilo da se proglasi kraj i šampion, dva protiv i jedan uzdržan.

-To je većinski stav klubova koji su igrali takmičenje. Istina je da ima problem sa ekipama koje su se naknadno uključile ali one su same birali takmičenja. U Sloveniji i Hrvatskoj su ekipe paralelno igrale domaću ligu i MEVZU , a za ovo nisu krivi ni savez ni klubovi. U ovim zemljama su proglašeni šampioni i stav našeg kluba je da tako treba da bude odlučeno i sad- dodao je Papović.