Sport

STAV KOŠARKAŠKOG SAVEZA RS "Ako se ne prihvati prijedlog 10 klubova, ne treba ići na IZVLAČENJE"

Košarkaški savez Republike Srpske demantovao je navode generalnog sekretara KSBiH Amera Čolana koji je pozvao sve klubove na izvlačenje parova za novu sezonu u četvrtak , 3. septembra i naveo da će u njemu učestvovati i Igokea.

STAV KOŠARKAŠKOG SAVEZA RS "Ako se ne prihvati prijedlog 10 klubova, ne treba ići na IZVLAČENJE"
FOTO: FOTO:D.DRAGICEVIC/RAS SRBIJA

U saopštenju saveza se navodi da članovi Upravnog odbora KS BiH iz Republike Srpske nisu glasali, niti su donijete bilo kakve odluke u vezi sa Prvenstvom BiH.

– Košarkaški savez Republike Srpske i klubovi već duži period imaju drugorazredni tretman od strane KS BiH, bez obzira na odlične rezultate i činjenicu da u prvenstvima učestvuje 11 klubova. Sve je kulminiralo neprihvatanjem stava  11 klubova oko takmičenja u muškom šampionatu . Klubovi su taoci tri kluba iz ABA 2 lige i pored činjenice da su preostali timovi iz Federacije BiH vođeni sportskim motivina potpisnici dopisa da klub koji učestvuje u nekom od FIBA takmičenja i ABA ne učestvuje u prvenstvu BiH do marta. Izvršni odbor KS RS podržava sistem takmičenje koji je na nedavnom sastanku predložilo 10 kluboa a to je da u prvom dijelu takmičenja ne učestvuje klub koji se takmiči u FIBA takmičenju kao i ABA , odnosno da klub ne može da učestvuje u tri takmičenja. Ukoliko se ne prihvati ovakav sistem u prvenstvu BiH za muškarce, klubovi ne treba da idu na izvlačenje niti da učestvuju u prvenstvu – navodi se u saopštenju Košarkaškog saveza Republike Srpske.

Prihvati notifikacije