Hronika

"Stefan je bio sav izlomljen i RASPOREN DO PUPKA" Teška ispovijest majke tragično nastradalog mladića (21) u stravičnom udesu, ubica POSLAO PISMO PORODICI iz zatvora

Mog sina i njegovog najboljeg druga usmrtio je pijani vozač dok je preticao brzinom od 176 kilometara na čas. Te večeri izmjereno mu je 1,9 promila alkohola u krvi.

Prijatelji koji su stradali u saobraćajnoj nesreći
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE/RINGIER

Nakon teške nesreće, moj sin je živio još sat vremena, dok je njegov najbolji drug nastradao na licu mjesta i u udesu ostao bez obe noge!

Ovim riječima za Blic započinje svoju ispovjest Tanja Dubajić, majka tragično nastradalog Stefana Dubajića (21) iz Apatina koji je 10. jula 2022. godine poginuo dok je bio suvozač na motoru kojim je upravljao njegov prijatelj Marko Odobašić (25), kada je na njih kolima naletio Mirko Dragićević (28). Ubica je porodicama poslao pismo iz zatvora.

– Moj Stefan je nastradao zajedno sa najboljim drugom na putu ka kući. Vraćali su se iz Apatina ka Somboru. Posljednji poziv sa sinom bio je u 01.43 i tada mi je rekao: “Mama, stižem kući oko tri sata”. Ujutro sam ustala i vidjela da ga nema u krevetu, nisam mogla ni da pomislim da se nešto dogodilo – navodi neutješna majka koja zatim objašnjava kako je došlo do stravične saobraćajne nesreće na magistralnom putu Apatin-Sombor.

Stefanov drug ostao bez obe noge

Kako objašnjava neutješna majka, kobne večeri Stefan i Marko nisu pili alkohol, za razliku od vozača koji ih je udario, a koji je te noći imao 1,9 promila alkohola u krvi.

– Na dionici ograničenoj na 50 kilometara na sat, Mirko Dragićević je jurio brzinom od 176 kilometara na sat, što je dovelo do čeonog sudara. Marko je nastradao na licu mjesta, a u udesu je pretrpio teške povrede i ostao je bez obe noge. Stefan je bio sav izlomljen i od sudara rasporen do pupka. Preminuo je u somborskoj bolnici nakon sat vremena – navodi neutješna majka.

Kako kaže, od jačine udarca automobil kojim je upravljao Mirko Dragićević ostao je bez motora.

– Ubica mog sina nije pružio pomoć našoj djeci, izašao je iz automobila u teškom stanju alkoholisanosti i samo pitao: “Da li su živi?”. Željela bih da se zahvalim taksisti koji je zaustavio automobil i prišao našoj djeci, nakon čega je pozvao Hitnu pomoć i policiju. Ja sam mu beskrajno zahvalna – objašnjava sagovornica.

Pročitajte još

Za smrt dva mladića kazna od šest i po godina zatvora

Tanja naglašava da je nezadovoljna suđenjem koje se odvijalo u Višem sudu u Somboru, kao i porodica drugog mladića.

– Protiv vozača 6. decembra 2022. podignuta je optužnica, dok je 19. marta ove godine došlo do sporazumne nagodbe nadležnog tužilaštva i osumnjičenog koji je priznao krivično djelo i dobio šest i po godina zatvora. Okrivljeni Mirko Dragićević je bio u istražnom zatvoru u Somboru gdje je proveo osam mjeseci, da bi po izricanju presude bio prebačen u zatvor u Sremsku Mitrovicu – priča neutješna majka.

Ubica sina joj poslao pismo iz zatvora

Sagovornica navodi da se osjećala užasno i duboko povrijeđeno kada joj je na kućnu adresu stiglo pismo od Mirka Dragićevića koji je usmrtio njenog sina. Sadržaj pisma prenosimo vam u cjelosti:

– Nisam znao na koji način i kako, ni kad je pravo vrijeme, pa sam odlučio da vam napišem. Znam da moje izvini vama ne znači ništa i da mi nećete oprostiti šta se dogodilo. Da sam znao šta će se dogoditi ne bih ustao, probudio se taj dan. Svi će zaboraviti na to, samo vi i ja ćemo živjeti sa tim, ali želio sam da znate da živim sa tim svaki dan, i noć pred spavanje i da mi je mnogo žao. Primite moje iskreno saučešće – napisao je Mirko Dragićević u pismu koje je proslijedio Tanji, ali i roditeljima Marka Odobašića.

Tanja navodi da je pismo sramno, te da je to uradio na nagovor advokata kako bi mu smanjili kaznu.

“Beskrajno je teško!”

Sagovornica sa knedlom u grlu i suzama u očima kaže da nikada neće zaboraviti svog sina, koji je nastradao ni kriv ni dužan, piše Blic.

– Bio je plemenit i talentovan za pisanje pjesama, sa mnogo planova za budućnost koji su nasilno prekinuti. Beskrajno je teško. Utjehu nalazim u Udruženju roditelja stradale djece u saobraćaju, s nadom da ćemo uspjeti da promjenimo zakon i učinimo kazne strožim, kako se nikada više ne bi dogodilo nešto slično – zaključuje Tanja.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu