Politika

Stefanović: Napad na policiju ne može proći bez ODGOVORA DRŽAVE

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović istakao je večeras da je policija uspostavila kontrolu i imaće pojačane kontrole na ulicama tokom noći.

Stefanović: Napad na policiju ne može proći bez ODGOVORA DRŽAVE
Foto: Sava Radovanović/Tanjug

On j rekao da, kada se pogodi policajac kamenom u glavu, ne može da nema odgovora policije i države i istakao da je najvećem broju privedenih učesnika demonstracija određeno zadržavanje.

Poručio je i da će svi koji su primjenili silu biti identifikovani, i pored toga što nose maske.

Trudićemo se i imamo načine da saznamo identitet za najveći broj ljudi. Budite sigurni da niko neće biti povlašćen. Svako ko je bacio kamenicu, koji je uništavao imovinu, odgovaraće u skladu sa zakonom – naglasio je Stefanović na pres konferenciji.

Odgovarajući na pitanje novinara, rekao je da će se policija truditi da pribavi dovoljno dokaza da optužbe tužilaštva protiv tih nasilnika budu čvrste, utemeljene i dokazane, kako bi procesi u zakonskom smislu bili brzo sprovodljivi, da ne postoji dilema da je to učinjeno.

Foto: Nikola Anđić/Tanjug

Kazao je da je najvećem broju privedenih već određeno zadržavanje.

Upitan što je toliko trajalo dok je policija stvari stavila pod kontrolu, rekao je da je policija bila trpeljiva.

Istakao je da će bezbjednosni aparat pažljivo analizirati događaje, posebno pojave koje ukazuju da postoji mogućnost umiješanosti stranih elemenata u organizaciji nasilnih protesta.

– Imaće vrlo jasan i snažan odgovor od naše službe bezbjednosti – poručio je Stefanović.

Najavio je da će biti nastavljene investicije u opremanje policije, jer je ona” važna za sprečavanje i otkrivanje krivičnih djela”.