Politika

Stefanović: Odluka o redovnom služenju vojnog roka, ukoliko bude donesena, važiće jednako za sve mlade ljude

Odluka o redovnom služenju vojnog roka, ukoliko bude donesena, važiće jednako za sve mlade ljude, rekao je danas ministar odbrane u Vladi Srbije Nebojša Stefanović.

Stefanović: Odluka o redovnom služenju vojnog roka, ukoliko bude donesena, važiće jednako za sve mlade ljude
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ministarstvo je saopštilo da je on komentarišući informacije prema kojima će vojni rok moći da izbjegnu oni koji plate ocijenio da je riječ o “lažnoj brizi za seljačku i radničku djecu koju danas pokazuju određeni političari bivšeg režima”.

– To je toliko licemjerno da je teško i komentarisati je. Koliko im je stalo do te djece i naše zemlje, demonstrirali su već dok su bili na vlasti kada su ostavili bez posla roditelje iste te djece, rasprodali i pozatvarali fabrike i razorili privredu Srbije – rekao je on.

On je naveo da će ukoliko bude donesena odluka o odmrzavanju obaveznog služenja vojnog roka ona važiti za sve mlade, bez obzira na njihovo materijalno stanje ili bilo šta drugo.

– Svakodnevno izmišljanje lažnih teza o vojnom roku, navodnu zabrinutost za sirotinju i stanje u vojsci slušamo ni manje ni više nego od ljudi koji su Vojsku Srbije razmontirali i oslabili da je imala jedan i po ispravan avion posle njihovih transformacija i koji su, ne pitajući narod, htjeli da je uvedu u NATO – rekao je on.

Stefanović je poručio da će Srbija nastaviti da jača svoju vojsku u interesu našeg naroda.

– Vojska je ne samo naša dika i ponos, već i bedem sigurnosti naše otadžbine jer odvraća svakoga makar i od pomisli da bi mogao da je ugrozi. Jaka vojska garantuje stabilnosti, a time i dalji razvoj Srbije i bolju budućnost djece i mladih u našoj zemlji – zaključio je ministar.

Prihvati notifikacije