Banjaluka

Šteta i problemi zbog nevremena: Tri objekta zabranjena za upotrebu, porodice iseljene zbog klizišta

Timovi svih odjeljenja Gradske uprave od sinoć borave na terenu u mjesnim zajednicama koje su najviše pogođene obilnim padavinama i rade na saniranju šteta koje su nastale u toku jučerašnjeg dana.

Šteta i problemi zbog nevremena: Tri objekta zabranjena za upotrebu, porodice iseljene zbog klizišta
FOTO: VEDRAN ŠEVČUK/GRAD BANJALUKA

Dragoljub Vukajlović iz Civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne brigade rekao je da je situacija sinoć zahtijevala veći angažman pripadnika svih službi.

– Sve raspoložive službe od sinoć su na terenu. Ovo su klizišta koja su se i ranije pojavljivala, a sada su se opet reaktivirala. Nadležni inspektor koji je sinoć bio na terenu, zabranio je upotrebu tri objekta , odakle su porodice iseljene u Ulici Starčevica. Ponudili smo im alternativni smještaj, ali oni su odlučili da borave kod rodbine – rekao je Vukajlović i dodao da je u izradi katastar klizišta u vrijednosti od 50.000 KM. Iz Grada je rečeno da se izdvaja dosta novca kako bi se uredili vodotokovi na području grada.

Pročitajte još

– Izdvaja se šest miliona 6 miliona KM za kilometar i po u Priječanima i Zalužanima, na tome sada radimo. Naredne godine u planu nam je da radimo i dio iznad Rebrovca i Tuzlanske ulice. Ipak, za ovakve situacije neophodna je pomoć Vlade Republike Srpske, s obzirom da zaista imamo jasan plan kako da riješimo ove probleme. Moram da dodam i da se u određenim dijelovima grada, kao što je ovaj u Potoku i dio iznad Tuzlanske ulice, kuće nalaze u koritima i na klizištima – rečeno je iz Grada i podsjećaju da u Mišinom Hanu i Piskavici, na lokacijama gdje su uređeni vodotokovi, više nema problema ove vrste.

Bujica na Banj brdu uništila put. Više pročitajte na: https://srpskainfo.com/nevrijeme-izazvalo-bujicu-jedan-od-puteva-ka-banj-brdu-potpuno-unisten-mjestani-ocajni-video/

Posted by Srpskainfo.com on Thursday, June 8, 2023

U Banjaluci je juče usljed obilnih padavina došlo do izlijevanja bujičnih potoka u pojedinim dijelovima grada, zbog čega je angažovan Tim za hitne intervencije Civilne zaštite. Vatrogasna brigada imala je 23 intervencije, od kojih se čak 16 odnosi na ispumpavanje vode iz kuća i podruma u pojedinim ulicama, te sedam tehničkih intervencija na području mjesnih zajednica Obilićevo i Starčevica.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije