Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

STIGLI BAGERI U Banjaluci niče ISTOČNA BICIKLISTIČKA MAGISTRALA, rok za okončanje posla 180 dana

Banjaluka
Autor:

Foto: Grad Banjaluka

Izgradnja pješačkih i biciklističkih staza u dužini od 1,2 kilometar, na potezu od kružnog toka na Rebrovcu do kraja novog dijela Istočnog tranzita bi trebala biti gotova u narednih pola godine.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas prisustvovao uvođenju izvođača u posao, istakao je da je predviđena izgradnja obostranih trotoara, biciklističkih staza i zelenih pojaseva duž Istočnog tranzita i Bulevara Desanke Maksimović.

Vrijednost radova je preko 700.000 KM, a izvođač „Građenje Đurić“ ima rok od 180 dana da okonča ovaj posao.

Na ovaj način se dobija tzv „istočna biciklistička magistrala“, od stadiona FK Naprijed, do Rebrovca, preko postojećih izgrađenih biciklističkih staza duž istočnog tranzita tj. Ulice Knjaza Miloša ka Lazarevu, te Bulevarom Milutina Milankovića ka Zotoviću.

Foto: Grad Banjaluka

– Ovo je dio radova na Istočnom tranzitu. Formira se čitav jedan istočni bulevar koji počinje sa novim mostom na lokaciji Zelenog i spaja se sve do Lesnine i Zapadnog tranzita. Istovremeno, traju i radovi kojima se tranzit spaja sa novim Zelenim mostom tako da sve to skupa treba da bude zaista jedan novi veliki bulevar koji će sva ova naselja Obilićevo, Stračevicu pa nadalje preko Banjalučkog polja da poveže jednom modernom žilom kucavicom – rekao je Radojičić.

Predsjednik Savjeta MZ Obilićevo jedan Oliver Gačić zahvalio je Gradskoj upravi što su nastavili gradnju Istočnog tranzita, kao i trotore i biciklističku stazu.

– Ovih dana smo svjedoci i da se rekonstruiše Ulica Carice Milice, koja je bila jedan od naših prioriteta. Sa svim ovim projektima, Oblićevo će dobiti jedan sasvim novi izgled – zaključio je Gačić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO