Društvo

STIŽU AUTOBUSI U Zvorniku u 18 časova protest opozicije "Za odbranu Alumine"

U 18 časova, na platou ispred robne kuće u Zvorniku, opozicija danas organizuje protest povodom, kako kažu, prodaje "Alumine".

STIŽU AUTOBUSI U Zvorniku u 18 časova protest opozicije "Za odbranu Alumine"
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Konkretno, povod je prodaja državnih potraživanja Fabrike glince “Birač” u stečaju zvorničkoj firmi “Pavgord”, preko koje ona sada gazduje u uspješnom “Aluminom”.

Kako nam javljaju čitaoci sa terena, trenutno put Zvornika idu sutobusi iz pravca Lopara, koji na protestni skup voze građane, uglavnom zaposlene u lokalnom javnom sektoru. Organizatori skupa su SDS, PDP i Lista Nebojše Vukanovića.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Šta opozicija može da zradi, oasim da skupi nešto političkih poena? Odluka Vlade je davno donesena, “Pavgord” je prije roka platio 42 miliona maraka, što znači da još jedino eventualno sud može da vrati stvari na početak.

-Čujem da je gradonačelnik Zvornika, Zoran Stevanović, u velikoj panici zbog protesta za odbranu “Alumine”. Formirao je štab za razbijanje protesta i lično poziva ljude da ne idu na protest. Spremio je gradonačelnik, kažu, i zviždače za Vukana, dok je neke ljude iz opozicije molio da mene obuzdaju i drže me dalje od Alumine.Čemu panika gradonačelniče ako je sve zakonito kao što tvrdite? Alumina je za vas plijen, za nas pitanje opstanka – poručila je na Fejsbuku članica Glavnog odbora SDS, Aleksandra Pandurević.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu