Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

STIŽU NA KUĆNI PRAG GRAĐANA Satler pozvao građane da kupuju domaće proizvode (FOTO)

Politika
Autor:

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Vlade širom svijeta ovih dana apeluju na građane da u ovoj teškoj situaciji izazvanoj pandemijom korona virusa  trebaju kupovati domaće proizvode i tako pomoći razvoj domaće privrede i proizvođača.

Mnogi mali proizvođači su trenutno u problemu jer njihova proizvodnja nije dovoljna da svoje proizvode plasiraju u velikim marketima, dok zbog ograničenog kretanja ne mogu svoje proizvode plasirati na sajmovima i drugim mjestima, kao što to čine u normalnim okolnostima.

Iz tog razloga mnogi proizvođači i lokalne prodavnice u BiH su razvili onlajn prodaju, pa proizvode dostavljaju na kućni prag građana.

Osim što dobijate domaće proizvode na kućni prag, ovim podržavate i lokalne proizvođače koji nude svježe povrće i voće, te one proizvode koje zbog novonastale situacije nismo u mogućnosti kupiti na tržnici.

Na značaj domaće proizvodnje danas je upozorio i šef Delegacije EU u BiH Johan Satler koji je pozvao građane da podrže male biznise.

– I u ovim vremenima mora se jesti, a BiH je poznata po dobroj hrani. Kupujmo domaće,  kvalitetne proizvode. Podržimo male biznise – napisao je Satler na društvenim mrežama i pokrenuo lavinu pozitivnih komentara.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO