Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“ŠTO JEDAN LUD POKVARI, HILJADE MUDRIH NE MOGU DA ISPRAVE” Vulin zatražio da tužilaštvo djeluje i zaštiti mir i zakon

Politika
Autor:

Foto: Jaroslav Pap/Tanjug

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin zatražio je od tužilaštva da djeluje i zaštiti mir i zakon povodom inicijative Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sulejmana Uljanina kojom se traži specijalni status Sandžaka.

Vulin je istakao da Ugljanin najprije treba da pita Bošnjake da li su spremni da zbog njegove pohlepe uđu u sukobe i ratove.

– Neka pita svoje sunarodnike hoće li mu dati svoju djecu da ih potroši u svom ludilu – rekao je Vulin.

On je naglasio da Bošnjaci i Srbi u Raškoj oblasti žive dobro i u miru i da ih brinu iste brige, raduju iste stvari, a podjednako plaše budale koje, kada nisu ministri u Beogradu, traže rat za njihovu fotelju, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

– Što jedan lud pokvari, hiljade mudrih ne mogu da isprave. Djelujte silom zakona dok budala ne izazove silu po zakonu, a tada je kasno – naveo je Vulin.

Bošnjačko nacionalno vijeće traži da se uspostavi specijalni status za Sandžak, koji će vršiti funkcije državne vlasti, dok bi kontrolu granica vršile međunarodne snage.

Teritorija Sandžaka bi, prema ovoj inicijativi, obuhvatala područja opština Novi Pazar, Sjenica, Tutin, Prijepolje, Nova Varoš, Priboj, Pljevlja, Bijelo Polje, Berane, Andrijevica, Petnjica, Gusinje, Plav i Rožaje.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO