Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ŠTO PRIJE ISPOŠTOVATI BUDŽET Klub Hrvata u Vijeću naroda Srpske apelovao na Vladu

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Klub Hrvata u Vijeću naroda Republike Srpske nezadovoljan je izvršenjem Budžeta za 2019. godinu u Republičkom sekretarijatu za raseljena lica i migracije, te traže da se on što prije u potpunosti ispoštuje.

– Klub Hrvata u Vijeću naroda Republike Srpske nezadovoljan je izvršenjem od samo 30 odsto. Apelujemo na Vladu Republike Srpske da se Budžet u Republičkom sekretarijatu za raseljena lica i migracije što prije izvrši u potpunosti kako bi naši povratnici mogli koristiti sredstva Vlade iz ove godine u ovoj godini, a ne u sljedećoj – ističe se u saopštenju iz ovog Kluba.

Oni su na sjednici održanoj ovih dana raspravljali i o izgradnji autoputa Vukosavlje – Brčko – Rača te prolasku trase tog puta kroz povratnička hrvatska naselja u opštinama Vukosavlje, Modriča, Šamac i Pelagićevo.

Ističu da Klub Hrvata nije protiv izgradnje autoputa, ali je protiv rušenja kuća povratnika.

– Dajemo punu podršku dosadašnjoj aktivnosti potpredsjednika Republike Srpske Josipu Jerkoviću, te dogovorima i obećanjima koje je dobio u Ministarstvu saobraćaja i veza Republike Srpske, ali i samog člana predsjedništva iz Republike Srpske, Milorada Dodika da će se navedena trasa izmjestiti – ističe se u saopštenju.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO