Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“ŠTO UBI JADNU DJEVOJKU?!” Fejsbuk profil DŽELATA IZ KOCELJEVE obiluje prijetećim porukama

Hronika
Autor:

Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija

Dok se prijatelji Violete Jošić (19), dan nakon što ju je bivši dečko brutalno ubio nožem, opraštaju od nje putem društvenih mreža, profil Dušana Petronijevića, njenog dželata, obiluje prijetećim porukama, psovkama i uvrijedljivim komentarima.

Dušan Petronijević počinio je krvavi pir juče ujutru oko 7 sati u selu Batalaga kod Koceljeve, nakon što se nesrećna Violeta vratila s posla, iz treće smjene. Prethodno se lukavo ušunjao u njenu kuću rekavši Violetinom ocu da želi da joj priredi iznenađenje. Kako otac nije znao da su prethodno raskinuli, pustio ga je da je sačeka.

Violeta je oko 7 sati stigla iz noćne smene i tek što je ušla u svoju sobu sačekao je pakao – njen bivši dečko, Dušan Petronijević, koji nije htio da se pomiri sa tim da ga je ostavila, pojavio se pred njom sa nožem i odmah krvnički nasrnuo, nanoseći joj više desetina uboda svuda po tijelu.

Violetin otac je, čuvši krike i zapomaganje, utrčao u sobu i zatekao scenu kao iz horor filmova. Njegova jedinica ležala je teško povrijeđena, dok je Dušan kraj nje stajao sa krvavim nožem. Odmah su krenuli ka ljekaru ali je Violeta izdahnula na putu do lokalne medicinske ustanove.

Javnost se zgrozila nad ovim zločinom. Mnoštvo Violetinih prijatelja, koji ne mogu da prebole njen prerani odlazak, oprašta se od nje tužnim porukama na društvenim mrežama.

– Zbogom seko, nedostajaćeš mi – napisao je Violetin brat uz njenu fotografiju.

A zatim su se ređale poruke: “Mali anđele, pronađi mir pod nekim drugim suncem”, “Tuga, ode mlad život”, a među njima mogu se pronaći i komentari ogorčenih korisnika, koji naslućuju da će Dušan poslije nekoliko godina izaći iz zatvora.

S druge strane, gotovo istovremeno, profil uhapšenog Dušana preplavili su osuđujući komentari, prijeteće poruke, psovke i slično.

– Što ubi tu jadnu djevojku, gori u paklu ološu – napisao je jedan razjareni korisnik, dok je jedna korisnica dodala da mu treba presuditi smrtnom kaznom.

Foto: Privatna arhiva/Facebook

Podsjećanja radi, Violeta i Dušan su svoju romansu započeli prije oko godinu dana. U septembru ga je Violeta ostavila, navodno zbog jedne ljubomorne scene koju joj je priredio i tada je za nju počeo pakao, a nekoliko sati prije ubistva na društvenim mrežama objavio je oko 200 njenih fotografija.

I u danima koji su prethodili ubistvu pravio je probleme. Najprije je u petak, automobilom divljao po Koceljevi i prilikom toga oštetio tri automobila. Policija ga je odmah po dolasku na teren testirala na alkohol i utvrđeno je da je imao 0.53 promila alkohola u krvi.

Potom je dan kasnije svom ocu prijetio da će se izbosti nožem, istim onim kojim je potom presudio Violeti. Prestravljeni čovek je to prijavio policiji ali je, kada je patrola izašla na intervenciju, kazao da nema potrebe za tim jer se Dušan smirio. Međutim, sutradan je otišao u Violetinu kuću i počinio jeziv zločin.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO