Sport

STOJAKOVIĆ O EVROPSKOM "Bili smo tako dominantni i jaki"

Proslavljeni košarkaški reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković dao je opširan intervju za FIBA Basket u kojem se prisjetio Evropskog prvenstva 2001. godine u Turskoj.

STOJAKOVIĆ O EVROPSKOM "Bili smo tako dominantni i jaki"
FOTO GEORGI LICOVSKI/EPA

Stojaković je prosječno bilježio 23,0 poena po utakmici u 2001. godini, pri tome je za tri poena šutirao 18-od-35 u šest utakmica. Jugoslavija je osvojila zlato na tom takmičenju.

-Prošlo je skoro 20 godina! Ali kada pomislim na 2001. godinu, razmišljam o tome koliko smo bili dominantni i superiorni, žedni i gladni da se vratimo poslije debakla na Letnjim olimpijskim igrama. Naš tim je bio zaista jak. Nisam siguran da čak mogu da nazovem klupu rezervnim igračima, jer govorimo o momcima koji su bili glavni protagonisti u svojim klubovima, koji su igrali na visokom nivou profesionalne košarke, tako da smo imali dobar balans sa trenerom Svetislavom Pešićem kao dirigentom našeg orchestra rekao je Stojaković

On je podsjetio na sjajne igrače tog tima i činjenicu da niko nije tražio posebno mjesto već da su košarkaši iako sjajni pristajali na ono što se od njih tražilo.

– Vlado Šćepanović je priliku odlično iskoristio, Dejan Bodiroga je prihvatio ulogu šestog čoveka, Saša Obradović nam je pružao smirenost kad nam je trebalo … Trebali smo samo da provučemo tim prelazak iz zlatnih generacija u nešto novo, ali uz toliko podrške starijih momaka i toliko motivacije od svih, ispostavili smo se kao prava ekipa. Pobijedili smo je šest utakmica. Imali smo tri utakmice u grupi, zatim ravno u četvrtfinale, polufinale i finale. Igrali smo sjajno i zasluženo osvojili titulu- dodao je Stojaković