Banjaluka

"Stoje brojna pitanja od velikog značaja za građane" Ješićeva tvrdi da su prošla 2 mjeseca od posljednje sjednice Skupštine grada Banjaluka i da nema naznaka kada bi mogla biti sljedeća

Skoro dva mjeseca su prošla od zadnje sjednice Skupštine grada Banjaluka, a nigdje ni naznake kada bi mogla biti sljedeća zakazana i održana.

"Stoje brojna pitanja od velikog značaja za građane" Ješićeva tvrdi da su prošla 2 mjeseca od posljednje sjednice Skupštine grada Banjaluka i da nema naznaka kada bi mogla biti sljedeća
FOTO: NARODNI FRONT

Izjavila je to Dijana Ješić, odbornica Narodnog fronta u Skupštini grada.

Ona navodi da zbog nedoržavanja sjednica stoje brojne tačke koje su od velikog značaja za građane, a od posebnog značaja je Rebalans budžeta za 2024. godinu, za koji je usvojen nacrt još u martu mjesecu.

– Ne znam stvarno ko i zašto koči prijedlog Rebalansa. Zbog njegovog neusvajanja još nisu isplaćene zaostale subvencije za vrtiće iz prošle godine, radnici nisu dobili prevoz za decembar, subvencije za prevoz su neisplaćene, a grad je dužan preko 10 miliona dobavljačima, koji bi trebali biti isplaćeni usvajanjem Rebalansa – kaže Ješićeva.

Pročitajte još

Ješićeva podsjeća da bi prilikom usvajanja Rebalansa budžeta za 2024. godinu, Skupštini trebao biti dostavljen i Plan za izmirenje neizmirenih obaveza prenesenih iz prethodnog perioda. Dodaje da je taj plan trebao da sadrži sva dugovanja iz 2023. godine koja Gradska uprava ima prema dobavljačima, kao i sve stavke na koje je gradonačelnik potrošio novac mimo budžeta, odnosno mimo zakona.

– Lažni izgovor banjalučkog SNSD za neusvajanje Rebalansa je da se gradonačelniku ne da u ruke dodatno novac za kampanju, dok, s druge strane, gradonačelnik ne želi da sa tim dokumentom izađe pred javnost, jer će time pokazati koliko je novca i na šta potrošio nelegalno, a on ne želi da se pred izbore priča o kriminalu u Gradskoj upravi – ističe Ješićeva.

Ješićeva tvrdi da ćemo do izbora imati veliki broj navodnih nesuglasica između SNSD i aktuelnog gradonačelnika, ali se svi dobro sjećamo teniskog terena, kada su se bez ikakvih nesuglasica dogovorili da potroše desetine miliona našeg novca na građevinu koja danas ne služi ničemu. Dodaje da je isto bilo i sa izmjenama regulacionih planova koje su pogodovali velikim investitorima koji su centar grada izmijenili u potpunosti.

– Ono što je jasno jeste da su i SNSD i Draško Stanivuković za vrijeme svojih vladavina išli na ruku gradskim „neimarima“, a novac iz budžeta Grada trošili na šminkanje grada, karnevale, kružne tokove, na partijska zapošljavanja, dok imamo mnoga naselja u gradu koja su i dan danas bez vode i bez asfalta, a o kanalizaciji da se ne priča. Jedni šminkali jedno, drugi drugo, a građani su i od jednog i od drugog slabo imali korist – zaključuje Ješićeva.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu