Društvo

STOP ODLASKU MEDICINARA U NJEMAČKU Vlasti Srbije obrazložile NOVI POTEZ

Njemačka je obaviještena da je Srbija obustavila odlazak medicinskih radnika u tu državu, a naredni korak će biti raskidanje ugovora o odlasku medicinara, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević.

STOP ODLASKU MEDICINARA U NJEMAČKU Vlasti Srbije obrazložile NOVI POTEZ
FOTO: PROFIMEDIA

Mi ne možemo da zaustavimo migracije. Neprimjereno je da, kada svi pričamo o zaustavljanju migracija, mi to na neki način podstičemo. To bi bilo kontra onome što radimo – rekao je Đorđević za Radio-televiziju Srbije.

Đorđević je istakao da Srbija napreduje i da je cilj da prosječna plata bude 900 evra.

Pročitajte još

– Tamo plate nisu dosta veće, život je mnogo puta skuplji nego u Srbiji, kvalitet života nije mnogo veći, sve što zarade potroše na život – dodao je Đorđević.

On je dodao Srbija ne može da zaustavi ljude da odu, ali ako već odluče, neka to rade legalnim putem kako bi država mogla da štiti njihova prava.

– Ukoliko se odluče na to, mi njih ne zaustavljamo, ali bi bilo dobro da se prijave kako bi država mogla da garantuje za njihova prava – napomenuo je Đorđević i dodao da Srbija ima šta da ponudi.

Kada je riječ o radu nedjeljom, Đorđević je rekao da je “u okolnostima kada se država razvija glupo pričati” o zabrani rada nedeljom.