Hronika

STRAH OD UTICAJA NA SVJEDOKE Graničnom policajcu koji je UZEO MITO Sud BiH odredio pritvor

Sud BiH prihvatio je prijedlog Tužilaštva i uhapšenom Senadu Samardžiću, pripadniku Granične policije BiH, odredio jednomjesečni pritvor.

STRAH OD UTICAJA NA SVJEDOKE Graničnom policajcu koji je UZEO MITO Sud BiH odredio pritvor
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Samardžića, višeg inspektora, prošle sedmice uhapsili su pripadnici Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH i Jedinice granične policije Velika Kladuše.

Prilikom sprovođenja istrage prikupljeni su dokazi da je osumnjičeni zahtijevao i primio novac od jedne osobe kako bi na nezakonit način pogodovao povratu motornog vozila koje je oduzeto.

Osumnjičeni je pod istragom zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo primanje poklona ili drugih oblika koristi i krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja, piše Avaz.

Mjera pritvora za osumnjičenog Samardžića predložena je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike.

Granična policija se u posljednje vrijeme odlučila obračunati s osobama iz svojih redova zbog korupcije. Ovo je treći slučaj hapšenja za pola godine.