Hronika

"STRAHOTA ŠTA JE URADIO DIVNOJ PORODICI" Prijatelji Nade koju je brutalno ubio zet U POTPUNOM ŠOKU

Goran Janković (37) iz Veternika osumnjičen je da je juče ujutru ubio svoju suprugu Mirjanu Janković (31) i njene roditelje Branislava (63) i Nadu (57) Pajić. Kako se nezvanično saznaje, ubio ih je pred djecom tako što ih je macolom tukao do smrti. Za njim se i dalje traga, a u potragu je juče bio uključen i helikopter.

"STRAHOTA ŠTA JE URADIO DIVNOJ PORODICI" Prijatelji Nade koju je brutalno ubio zet U POTPUNOM ŠOKU
Foto: RAS/RAS Srbija

Komšije u novosadskom naselju Telep, gdje je počinjen stravični zločin koji je potresao Srbiju, kao i zaposleni u kafiću porodice Pajić u Novom naselju još su u šoku. Pričaju samo da ništa nije ukazivalo na to porodica ima bilo kakvih problema.

“Ovo je strahota, Nada i Branislav su živjeli za unuke”

U kafeu “Sunrise” u novosadskom Novom naselju vlada muk, a stalni gosti nisu krili suze pred reporterima Blica.

Ništa nije moglo da nagovijesti ovakvu nesreću. Nada je veče prije bila da pokupi pazar i da zatvorimo lokal. Sasvim se normalno ponašala, kao i uvijek. Ona je bila hrabra žena i pravi borac i rijetko je pričala o porodici, tako da otprilike nismo ni znali da imaju problema sa zetom – priča konobarica koja je posljednja vidjela Nadu.

Stalan gost kafića Živko Šolak kaže da Pajiće poznaje od kada su otvorili kafić i drhtavim glasom dodaje da su bili divni ljudi i pravi domaćini.

– Branislav je bio zadužen za nabavku, a Nada je praktično vodila lokal. Stalno je bila uz goste i ponekad smo je u šali zvali Majka Tereza zato što je dozvoljavala nekada da popijemo nešto i na veresiju. Prije par dana je bila sa Mirjanom i mlađim unukom u lokalu i ništa se po njima nije dalo naslutiti da ih je neka muka snašla. Nada i Branislav su praktično živjeli za te unuke, stalno su o njima pričali i njima se ponosili. Strahota šta jedan čovjek može da uradi tako divnoj porodici – u nevjerici priča Živko.

Komšinica porodice Pajić iz Ulice Petefi Šandora, gdje se u broju 156b dogodilo jezivo trostruko ubistvo, kaže za da je oko 7.15 čula vrisak i Nadu kako zapomaže.

– Čula sam neko komešanje preko puta i Nadu kako zapomaže i viče: “Zete, jesi li sada zadovoljan?!”. Poslije toga čuo se još jedan jeziv vrisak. Jako sam se uplašila i probudila sina koji je otišao da provjeri da li su svi dobro. Međutim, dok je on krenuo, već je policija stigla do kuće i zabranila mu pristup – kaže uznemirena komšinica.

Foto: RAS Srbija
Foto: RAS Srbija

Kaže da je cijeli komšiluk zatečen ovom porodičnom tragedijom, a posebno im je mučna nezvanična vijest da je Goran pobio porodicu naočigled svoja dva maloljetna sina.

– Kakav to može biti čovjek da počini takvo zvjerstvo, a kamoli da to još uradi pred djecom? Čuli smo da je stariji sin pozvao svog ujaka Mladena, Mirjaninog brata, koji živi u blizini, i rekao mu da tata pravi haos. Mladen je odmah dotrčao i zatekao stravičan prizor, pa odmah pozvao policiju. Na sreću, koliko čujemo, djeca su dobro i njih nije dirao – priča komšinica.

Sve komšije o Pajićima imaju samo riječi hvale i tvrde da su bili dobra, mirna i skladna porodica.

– Mirjanu i njene roditelje znamo od rođenja. To su divni i vrijedni ljudi. Branislav i Nada drže dva kafića i veoma su posvećeni poslu, a Mirjana je, koliko znamo, nedavno počela da radi u jednoj prodavnici dječje konfekcije. Odselila se kod Gorana prije desetak godina kada se udala i redovno je dolazila sa djecom u posjetu roditeljima, ali njega smo rijetko viđali. Jedino što znamo jeste da je u par navrata među njima bilo nekih svađa, te da se ona od skoro vratila kod roditelja – pričaju komšije.

Nismo znali da imaju problema

Goran je sa Mirjanom i djecom živio na spratu porodične kuće u Veterniku, u čijem prizemlju su boravili i njegovi roditelji. Komšije kažu da su Goranovi roditelji slabijeg zdravlja te da su odmah nakon što su čuli stravičnu vijest napustili kuću i vjerovatno se sklonili kod rođaka. Goran inače u sklopu porodične kuće u Veterničkoj ulici ima vulkanizersku radionicu “Vulkan NS”.

– Totalno smo sluđeni i zatečeni. Još ne možemo da povjerujemo da je Goran učinio tako nešto. Viđali smo ga skoro svaki dan, kao i Mirjanu. On je dobar majstor i dobar komšija. Stalno smo pili kafu u ulici. Istina, Mirjana je bila malo povučenija, ali nismo stekli utisak da su imali nekih problema. Sjećamo se da je bilo nekih nesuglasica na početku njihove veze, ali je to prošlo i sve je djelovalo normalno. Prije jedno dvije nedjelje smo čuli da su se posvađali i da se Mirjana sa djecom vratila kod roditelja. Pitali smo Gorana zašto, ali nam je on kratko rekao da su se nešto posvađali i ništa više, a mi nismo insistirali da nam priča detalje pošto nam je djelovao kao da je to teško podnio – pričaju Goranove komšije.

U prilog tome da je sve ukazivalo na to da su Goran i Mirjana živjeli u skladnom braku, govori i činjenica da se u dvorištu kuće u kojoj su živjeli nalaze brojne igračke, dječja trambolina i drugi rekviziti za dječju razonodu.

Policija blokirala prilaze gradu, za ubicom traga i helikopter

Poslije jučerašnjeg zločina, ubica je pobjegao. Policija je tokom prepodneva blokirala izlaze iz Novog Sada i kontrolisala vozila, a ministar policije Nebojša Stefanović izrazio je nadu da će ubica biti brzo pronađen i uhapšen.

– Postoje indicije gde bi mogao da se nalazi i u toku je intenzivna potraga za njim, a nakon završene istrage znaće se detalji ove tragedije – kratko je rekao novinarima Stefanović.

U potragu za ubicom bio je uključen i policijski helikopter.