Društvo

Štrajk u Brčkom: Zdrastveni radnici traže da im Vlada ispuni ova 3 zahtjeva

Štrajkački odbor Nezavisnog sindikata zdravstvenih radnika u Brčkom danas je uputio Vladi distrikta dopis sa tri prioritetna zahtjeva kao minimumom njihovih potraživanja.

doktori medicina UKC
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Od Vlade traže izmjene internih akata Zdravstvenog centra Brčko kojim se reguliše materijalno-pravni položaj radnika, poboljšanje materijalno-tehničkih sredstava i usavršavanja i edukaciju kadra radi pružanja kvalitetnije usluge pacijentima i uspostavu kolektivnog ugovora.

Predsjednik Štrajkačkog odbora Samir Mujkić rekao je novinarima da su zdravstveni radnici i nemedicinsko osoblje nezadovoljni statusom i uslovima rada u Zdravstvenom centru Brčko.

Pročitajte još

On je napomenuo da zaposleni, iako su u štrajku, dolaze na posao te da nije prekinut kontituitet u pružanju zdravstvenih usluga, ali da su se danas okupili ispred bolnice kako bi poručili da će istrajati u borbi za pravedne principe.

– Vlada samo deklarativno podržava zahtjeve štrajkača, ali nisu spremi da se odmaknu od početne ponude. Vlada nudi povećanje plata za deset odsto. To nije rezultat pregovora i dogovora jer su to u startu kandidovali, poručio je Mujkić.

Brčanski zdravstveni radnici počeli su proteste 17. februara kako bi izrazili nezadovoljstvo spiskom nagrađenih radnika koji su radili za vrijeme kovida, kao i uslovima rada u Zdravstvenom centru.

Nakon što njihovi zahtjevi nisu ispunjeni ni nakon desetodnevnih štrajkova upozorenja od po sat vremena, stupili su u generalni štrajk i organizovali su dvije mirne protestne šetnje gradom.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije