Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ŠTRAJK Uprava želi da razgovara, dok rudari iz Banovića još nisu izabrali predstavnike

Društvo
Autor:

Foto: RAS Srbija

Uprava Rudnika mrkog uglja “Banovići” saopštila je danas da okupljena grupa radnika nije propisno organizovala protest, niti izabrala predstavnike, a ni iznijela zahtjeve posredstvom ovlaštene sindikalne organizacije.

Uprava Rudnika je, povodom štrajka u koji su jutros stupili rudari, saopštila da je spremna za sve vrste razgovora i da su predstavnici Rudnika razgovarali sa Sindikatom i rudarima i od njih tražili da izaberu predstavnike koji će iznijeti zahtjeve, što oni do sada nisu učinili.

– S obzirom na činjenicu da rudari ne pristaju na razgovore, kao i da je među njima većina onih koji su privilegovani u ovom preduzeću, zaključuje se da je današnji skup instruisan da bi bio izvršen pritisak na rukovodstvo Rudnika, koje je izrazilo žaljenje što se radnici koriste u ove svrhe – navodi se u saopštenju.

Federalni mediji navode da rudari mirno protestuju ispred Uprave Rudnika mrkog uglja “Banovići”, tražeći hitno rješavanje nagomilanih problema, kao i povećanje iznosa za topli obrok koji je manji u odnosu na druge rudnike u Federaciji BiH.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO