Politika

STRANAČKE ODBORE NAZVALI PO RIJEKAMA Protest Platforme za progres u Banjaluci (FOTO)

Platforma za progres, političko aktivistička organizacija, koju vodi Mirsad Hadžikadić, održala je danas u Parku "Mladen Stojanović" u Banjaluci, mirni protest pod sloganom “Dosta je bilo šutnje”.

STRANAČKE ODBORE NAZVALI PO RIJEKAMA Protest Platforme za progres u Banjaluci (FOTO)
FOTO: MILKICA MILOJEVIĆ/RAS SRBIJA

Ovo je prilika da iz Banjaluke pošaljemo poruku i da građani Bosne i Hercegovine još jednom čuju naše zahtjeve koji se tiču izbora, države i korupcije – poručio je Hadžikadić.

Platformaši su poručili da u svojoj organizaciji “prelaze entitetske i kantonalne granice, ali poštuju Ustav i Dejton”, te da su regionalne odbore svoje stranke nazvali po rijekama u BiH.

Danas su u Banjaluci predstavili regionalni odbor “Vrbas”, te najavili da će Platforma učestvovati na lokalnim izborima za Skupštinu Grada Banjaluka sa tri odbornička kandidata.

Potpredsjednik Platforme, Banjalučanin Aleksandar Eskić je govorio o rastućoj korupciji na svim poljima, a pogotovo u upravljanju prirodnim resursima, te upozorio da nam prijeti ekološka katastrofa zbog nestručnog i neracionalnog upravljanja rijekama, šumama i rudnicima.

– O tome odlučuju nekompetentni ljudi iz vlasti, kako bi nekoliko porodica u BiH upravljalo svim bogatstvma, dok smo svi mi ostali isključeni – poručio je Eskić.