Zabava

STRASTI SE NE SMIRUJU Bivša žena Džoni Depa optužila slavnog glumca za nasilje

Nakon što se raspao brak između Džonija Depa i Amber Herd saga se nastavila na sudu. Amber je optužila glumca za nasilje, a on nju da samo želi izvući novac od njega lažima i podmetanjima. Kao dokaz vlastitom svjedočanstvu u kojem iznosi što je sve proživjela, u javnost su procurile i fotografije pretučene Amber koje je priložila na sudu, prenosi 24sata.

STRASTI SE NE SMIRUJU Bivša žena Džoni Depa optužila slavnog glumca za nasilje
Foto: Facebook/Barnaby Joyce Member for New England / screenshot

Njen advokatski tim smatra da je u dobroj poziciji, a sud je odobrio njihov zahtjev da holivudski glumac mora priložiti svoj medicinski karton kako bi se ustanovilo je li službeno imao problem s alkoholom i drogom te svu potrebnu dokumentaciju iz koje bi sud mogao procijeniti je li postajala ranija istorija njegovog nasilnog ponašanja u vezama.

Cijelu noć je pio i drogirao se. Ujutro kad sam se probudila, dočekao me i počeo maltretirati. Tog dana me izudarao više puta, pljuvao me, gađao bocama… bojala sam se za svoj život – kazala je glumica u dugotrajnom i mučnom svjedočenju, a sada njen tim insistira da sud ustanovi kako je, tvrde, Dep bio nasilan i ranije.

Herd se razvela od Džonija nakon godinu braka i pet godina veze. Zatražila je razvod u maju 2016. te odmah potom dobila privremenu sudsku zaštitu od Depa. Kao razlog zahtjeva za razvod braka glumica je navela ”nepomirljive razlike”, a nasilje je, po njenim riječima, kulminiralo kad joj je Džoni navodno bacio mobitel u lice i razbio nekoliko stvari u njenom stanu.

Depov advokat ranije je odbacivao optužbe, ustvrdivši da se Herd pokušava preko lažnih optužbi finansijski okoristiti, no ona je kasnije dobijeni novac donirala te tako pokušala dokazati da joj novac bivšeg muža nije motivacija.

(Avaz)