Hronika

STRAVIČAN PRIZOR Došli da provjere zašto se danima ne javljaju, vrata im otvorio KRVAV MUŠKARAC

Dva dana kćerke Miline i Mijaila Stopića iz zlatiborskog sela Rožanstvo raspitivale su se šta im je sa roditeljima i da li ih je neko skoro vidio, da bi u srijedu uveče saznale da im je majka mrtva, a da ju je ubio njihov otac.

STRAVIČAN PRIZOR Došli da provjere zašto se danima ne javljaju, vrata im otvorio KRVAV MUŠKARAC
FOTO: VLADIMIR LOJANICA/RAS SRBIJA

Milina (62) je, u trenutku kada je zločin otkriven, ležala mrtva u hodniku porodične kuće prekrivena jorganom, a Mijailo (68), koji ju je usmrtio najmanje jednim udobom nožem u vrat, pokazivao je komšijama njeno beživotno tijelo. U tim trenucima i sam je krvario.

Pročitajte još

Kada se ubistvo desilo i koliko udaraca sječivom je Mijailo zadao svojoj supruzi pokazaće odbukcija. Pretpostavka je da je ubica i sebi pokušao da oduzme život, takođe ubodima nožem u vrat.

Kuća Stopića u istoimenom zaseoku u Rožanstvu juče prije podne je bila prazna. Zgroženi mještani ovog sela ne znaju mnogo detalja oko ubistva, ali pričaju da je Mijailo ranije mnogo pio i da je bio psihijatrijski pacijent. Milinu su posljednji put vidjeli u ponedjeljak uveče kada je prošla selom.

Njihove dvije kćerke, kao i mnogi drugi srodnici žive u Arilju. Oni su od utorka zabrinuto zvali telefonom ljude po selu, pričali da se Milina i Mijailo ne javljaju na telefon i tražili informaciju da li ih je iko skoro vidio – pričao je Blicu juče jedan žitelj Rožanstva.

Drugog mještanina ovog sela u utorak uveče zvala je Mijailova snaha iz Arilja i pitala da li zna šta je sa Stopićima jer se ne javljaju na telefon. On joj je, kaže, rekao da nema razloga za brigu i da su vjerovatno otišli na počinak “jer ljudi u selu ranije legnu da spavaju”. Odmah poslije tog razgovora i on je pozvao Stopiće, ali odgovora nije bilo.

U srijedu kasno popodne jedna od kćerki je pozvala komšiju sa drugog kraja sela i zamolila ga da ode do kuće njenih roditelja i vidi šta je sa njima. Dvoje komšija krenulo je u zasela Stopići.

– Kad smo prišli kući dozivali smo Milinu, vikali “Miljo, Miljo”. Na vratima se pojavio Mijailo, samo je promolio glavu. Pitali smo ga gdje mu je žena. On je dopola otvorio vrata i pokazao prstom na pod predsoblja na kome je bio nekakav jorgan. Nije mogao da priča, krkljao je, krv mu je lila iz vrata na kome je, kako mi se čini, bilo i gnoja. Zavrnuli smo jorgan ispod kog je ležala nepomična Milina. Lice joj je bilo žuto, izgledala je da je duže vrijeme mrtva, a na vratu na kom se jasno vidjela rana nalazila se zgrušana krv – kaže komšija Stopića.

Ubrzo je pozvao policiju, a kada je patrola došla Mijailo koji je krvario iz vrata je sjedio sam u kući. Hitna pomoć iz Čajetine mogla je samo da konstatuje Milininu smrt, dok je njen muž prevezen u užičku bolnicu gdje je operisan. Njegov život, potvređeno je u bolnici, nije ugrožen.

On za sada još nije saslušan u policiji koja je juče, između ostalog, prikupljala informacije da li je on ranije fizički zlostavljao suprugu.

Kuhinjskim nožem ubio ženu

Policija je na licu mjesta pronašla kuhinjski nož kojim je Mijailo usmrtio ženu, a onda, najvjerovatnije, pokušao sebi da prereže vrat. Prema nezvaničnim saznanjima, spoljašnjim pregledom tijela nesrećne žene primjećena je jedna ubodna rana, ali će konačan sud o tome dati obducent.

– Stopići su ugledna porodica. Koliko znam Mijailo je u subotu – nedjelju došao iz Arilja gdje je bio kod kćerki. Nekada je voloo da popije, ali koliko znam ostavio je alkohol pošto je morao da se liječi kod psihijatra. U zadnje vrijeme se teško kretao, pričao je da ima problema sa nogama. Znao je da bude nezgodan kad popije koju čašicu više, ali niko nije mogao da pretpostavi da je u stanju da digne ruku na suprugu. Milina je bila divna, vrijedna žena, koja se skoro penzionisala. Dobro sam je poznavao, ali meni se nikada ranije nije žalila da ju je muž zlostavljao – kaže komšija Stopića.