Svijet

STRAVIČNA SUDBINA Krajiški rob PONOVO U OKOVIMA, nesrećnog čovjeka tuže zbog DUGA ZA TELEFON

Krajiški rob Rasim Ćufurović je u novom okovima, a hrvatskoj Finansijskoj agenciji (FINA) prijavila su ga dva teleoperatera zbog neplaćanja telefonskih računa.

STRAVIČNA SUDBINA Krajiški rob PONOVO U OKOVIMA, nesrećnog čovjeka tuže zbog DUGA ZA TELEFON
Foto: Avaz/RAS Srbija

Karlovčanin kojeg je jedna romska porodica u Draganiću zvjerski mučila i držala ga kao roba oporavlja se od trauma u jednom hrvatskom prihvatilištu, a njegovi mučioci čekaju suđenje. Ali, teške traume s njihova imanja nisu jedina njegova muka, piše Kapotal.hr.

Naime, nekedašnji rob se sada našao na novom udaru hrvatskih izvršilaca. Prijete mu stečajem, ali on vjerovatno neće bankrotirati, jer ionako nema ništa osim odjeće koju nosi.

Po pisanju Avaza, njegov dug iznosi ukupno 1.260 evra, ali dobar dio vjerovatno se odnosi na kamate i ostale troškove, s obzirom da se radi o potraživanjima dvoje teleoperatera. Jezivi slučaj robovlasništva, za šta je u oktobru prošle godine podignuta optužnica protiv osmoro članova porodice Velić, još nije dobio sudski epilog.

Iz Opštinskog suda u Karlovcu potvrđeno je da suđenje još nije počelo jer nije pravosnažno okončan postupak vezan uz kontrolu mjera opreza koje su na snazi u odnosu na optužene.

Rasim Ćufurović u aprilu 2016. godine, u potrazi za poslom, došao je na imanje Velića u Draganiću kod Karlovca i tu, pod prisilom i protiv svoje volje, ostao sve do oktobra 2017. Maltretirali su ga psihički i fizički, a od stravične sudbine pobjegao je u oktobru 2017. samo zato što su Velići mislili da je umro od povreda koje su mu nanijeli kada su ga teško pretukli.

Bacili su ga polumrtvog u jarak iza imanja, iz kojeg je Rasim ispuzao i došao do komšija, koji su potom pozvali Hitnu pomoć pa je odvezen u karlovačku Opštu bolnicu.

Kada je ovaj slučaj otkriven, rečeno je da su ga otac i trojica sinova brutalno mučili. Zavezali bi ga i bacili u pojatu sa slamom. Leđa su mu polivali sredstvom za čišćenje papaka stoke. Izbijali su mu zube, lomili rebra, tukli čekićem po noktima.

(Kurir)