Hronika

STRAVIČNO Prijetio bolničaru da će mu IZVADITI SRCE, pa ga izbo nožem

Kraljevačka policija uhapsila je M. M. (21) iz Kraljeva zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju.

STRAVIČNO Prijetio bolničaru da će mu IZVADITI SRCE, pa ga izbo nožem
Foto: Profimedia

Naime, ovaj mladić je prije nedjelju dana nožem ubo S.T. (26), inače zaposlenog na odjeljenju psihijatrije u kraljevačkoj bolnici.

Bolničara je u noći između 6. i 7. juna u centru grada M. M. ubo nožem, na tri, četiri centimetra iznad srca, a rana je bila duboka čak 16 centimetara. Kako je S. T. ispričao policiji, njega je napao bivši pacijent sa ovog odjeljenja. Međutim, prema njegovim riječima M.M. zapravo nema psihijatrijsku dijagnozu, već je na odjeljenje bio poslat na trežnjenje.

Bolničar je ispričao da mu je mladić prišao na ulici, ispred jednog lokala i pitao ga da li ga poznaje.

Kada sam mu rekao da ga ne poznajem on je počeo da urla da će sve sa psihijiatrije da pobije i da će srce da mi izvadi. Onda iza leđa izvukao baš veliki nož. Uspio sam da ga eskiviram dva, tri puta i onda me ubo – ispričao je priča S. T.

Mladić je na odjeljenju psihijatrije bio prije skoro dva mjeseca dana, a kako je rekao bolničar, na odjeljenju su njih dvojica možda zajedno bili svega oko sat vremena. Malo poslije toga, problematični mladić je pušten kući. Tomić ga na ulici nije ni prepoznao i ne zna zašto je baš on bio meta.

Inače, zaposlenima na odjeljenju psihijatrije se stalno prijeti, a kako kažu iz sindikata bolnice tehničari i sestre su stalno pod stresom.

(Blic)