Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Štrbac poručio da Vlada RS sve čini da ZAŠTITI srpsku imovinu u FBiH

Društvo
Autor:

Foto: Vlada RS/RAS Srbija

Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Dragan Štrbac razgovarao je danas sa predsjednikom Udruženja izbjeglica i socijalne pravde “Pravda” iz Bijeljine Dušanom Stevanovićem.

Štrbac je tom prilikom rekao da je novim Zakonom o republičkoj upravi Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije preuzeo sve nadležnosti Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske, odnosno da će sva raseljena lica, izbjeglice i povratnici, putem Sekretarijata, i dalje moći ostvarivati svoja prava.

On je rekao da je Vlada Republike Srpske u cilju pružanja pravne pomoći za zaštitu srpske imovine u FBiH otvorila kancelarije u Bijeljini, Zvorniku, Nevesinju, Istočnom Novom Sarajevu, Mrkonjić Gradu i Banjaluci.

Govoreći o saradnji sa udruženjima koja se bave rješavanjem problema raseljenih lica, izbjeglica i povratnika, Štrbac je rekao da Sekretarijat u udruženjima vidi partnera koji može da doprinese pružanju pomoći ovim kategorijama stanovništva.

On je istakao i da su Programom rješavanja problema raseljenih lica, povratnika i izbjeglica za 2019. godinu predviđen novac za pružanje pomoći u radu udruženja.

Stevanović je Štrbca upoznao o problemima s kojima se susreću raseljena lica u Bijeljini, te je izrazio zadovoljstvo aktivnostima koje je Vlada Republike Srpske preduzela na zaštiti imovine Srba u FBiH.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO