Sport

POJAVILA SE STREPNJA Novak: Nisam siguran da ću moći da nastavim turnir

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković doživeo je neugodnu povredu u meču sa Tejlorom Fricom na Australijan openu, ali je uspio da trijumfuje poslije pet setova. Đoković je u intervjuu nakon meča istakao da osjeća da ima veliki problem i da nije siguran da će moći da zaigra za dva dana u četvrtoj rundi.

POJAVILA SE STREPNJA Novak: Nisam siguran da ću moći da nastavim turnir
FOTO: DEAN LEWINS/EPA

Đoković je preživeo povredu i Frica, ali sudeći prema njegovim rečima, situacija je poprilično ozbiljna.

– Znate da ne želim da govorim o povredi, niti o stepenu njene težine, ali jedan poprilično čudan bol. Ne želim previše da objašnjavam jer ljudi ne mogu da znaju kroz šta sam prolazio početkom trećeg seta. Razmišljao sam i vodio razgovor sa sobom početkom trećeg seta kada sam zatražio medicinski tajm-aut, da li uopšte da nastavim – rekao je Novak.

Novak je naveo da ne može sa sigurnošću da tvrdi da li će biti u stanju da se suprotstavi Milošu Raoniću u narednom meču.

– Osjetio sam neobičan bol i odmah pomislio da sam pokidao mišić, što je fizioterapeut ATP-ja potvrdio kada je pogledao. Ne mogu sada ništa da znam, nemam dobro iskustvo kada su takve povrede u pitanju i da li ću moći da nastavim. Ne vjerujem da ću uspeti da se oporavim, ne znam da li ću biti u stanju da izađem na teren za dva dana – dodao je NOvak.

Situaciju kada je publika morala da napusti stadion zbog policijskog časa opisao je kao čudnu, a kazao je i koliko mu je važno što je pobedio.

– Ovo je jedna od najznačajnijih pobeda u mojoj karijeri, kada se sve okolnosti uzmu u obzir. Veoma sam ponosan na ovo dostignuće – istakao je svjetski “broj 1”.