Hronika

STREPNJA ZA SUDBINAMA DVOJE MLADIH Milan i Marija nestali bez traga pod nejasnim okolnostima, porodice MOLE ZA POMOĆ

Marija Kepić i Milan Ilić su dvoje mladih ljudi iz različitih dijelova Srbije, čije porodice dijele gotovo identične sudbine i već danima postavljaju isto pitanje: “Gdje su naši najmiliji”?

STREPNJA ZA SUDBINAMA DVOJE MLADIH Milan i Marija nestali bez traga pod nejasnim okolnostima, porodice MOLE ZA POMOĆ
FOTO: DRUSTVENE MREZE

Oboje su nestali i za njima se intenzivno traga, a kako su nam njihovi najbliži ispričali, nijedna informacija koju su dobili do sada nije pomogla u traganju za njihovim najmilijima.

Marija Kepić je 29-godišnja djevojka iz Aranđelovca čiji je nestanak prijavljen 29. oktobra. Potpuno iznenada, kako nam je njena sestra ispričala, tog dana u ranim jutarnjim časovima je izašala iz kuće i nije se vratila.

– Sada će dva mjeseca od kako je nema, a mi nemamo nikakvih novih informacija. I dalje ne znamo šta se dogodilo – rekla je Marijina sestra za Blic.

Sestra zna da je kobnog dana ustala rano i da je iz kuće izašla prije nego što su se ukućani probudili, tako da niko sa sigurnošću ne može da kaže ni šta je imala na sebi.

– Ustala je prije majke sa kojom je bila u kući i izašla. Nikome se nije javila, niti je prethodno najavila svoj odlazak. Šta se poslije toga dogodilo, ne znamo – ispričala je za Blic Marijina sestra.

Pročitajte još

Porodica nestale djevojke najprije nije pomislila da će se Marijin izlazak iz kuće pretvoriti u agoniju koja bezmalo traje gotovo mjesec dana. Prolazili su dani, a kako se nije javljala postajali su sve zabrinutiji. Vidjevši da se ne pojavljuje ni pet dana nakon nestanka, slučaj su prijavili policiji, a apel za pomoć u pronalasku su objavili na društvenim mrežama.

– Jurili smo da se pregledaju snimci sa sigurnosnih kamera, međutim ispostavilo se da kamere na kojima bi mogla da se pojavi nisu u funkciji – kaže njena sestra.

Porodica moli sve građane koji imaju bilo kakvu informaciju o Mariji da se jave policiji ili Marijinoj porodici na broj 0645473869.

Milan nestao u Donjem Milanovcu

Prije osam dana, porodica Ilić iz Donjeg Milanovca suočila se sa zastrašujućom situacijom – njihov Milan (34) nestao je bez traga. Posljednji put je viđen 20. decembra u centru svog grada, na ulici. Šta se nakon toga dogodilo, ni osam dana kasnije nije poznato.

– Potraga za Milanom je još na snazi, a mi do sada nismo dobili nikakve konkretne inforamcije ili tragove – kaže nam Milanov brat Ivan.

Za Milanom je porodica, paralelno sa policijom, organizovala velike potrage u Donjem Milanovcu i okolini, ali bezuspješno. Smatrajući da su iscrpjeli sva sredstva u potrazi, odlučili su da se obrate samom vrhu Ministarstva unutrašnjih poslova i zatraže pomoć.

– Policija u Donjem Milanovcu je zaista odradila svoj posao, ali nažalost nemaju neophodne resurse i druge tehničke mogućnosti, pa smo zamolili nadležne da se organizuje potraga na širem nivou – kaže za Blic brat nestalog mladića.

U pismu je Milanova porodica objasnila da su od samog starta na sve načine pokušavali da dođu do bilo kakvog traga, da su maksimalno sarađivali sa policijom, organizovali potrage i predočili sve ono za šta su smatrali da može biti značajno u potrazi…

Ono što Milanovom nestanku daje dodatnu dozu misterije jeste činjenica da se na njegov broj telefona, nakon nestanka, javila porodici nepoznata muška osoba tvrdeći da je telefon njegov.

Dok policija ispituje sve okolnosti, društvene mreže su preplavile Milanove fotografije ispod kojih je Milan opisan kao vedar, nasmijani, riđokosi mladić, izuzetno inteligentan i obrazovan.

Porodica moli sve građane koji imaju bilo kakvu informaciju o Milanu da se javi na broj 0658089200 ili najbližoj policijskoj stanici.