Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Sud odlučio da je SAMOODBRANA: Vlasnik bara koji je ubio tamnoputog demonstranta NEĆE ODGOVARATI

Svijet
Autor:

Foto: Craig Lassig/EPA

Porodica Afroamerikanca kojeg je ubio vlasnik bara tokom protesta u Omahi rekla je da je tužilac požurio s presudom proglašivši pucnjavu činom samoodbrane.

Tužilac okruga Daglas Don Klein rekao je da je nakon pregledavanja videa na kojem je snimljen napad odlučio neoptužiti Džejka Gardnera za smrt Džejmsa Šurloka, te čin ubistva proglasiti samoodbranom, piše CNN.

Advokat porodice Šurloka rekao je kako 22-godišnjak nije trebao biti upucan tokom svađe koja se desila u subotu u baru Gardnera.

Na videu se vidi kako je Gardnerov otac tražio od demonstranata da se udalje od njegovog bara i tom prilikom gurnuo je jednog od njih. Kasnije se vidjelo da je neidentifikovani muškarac gurnuo starijeg Gardnera, a onda je intervenisao njegov sin. Advokat porodice tvrdi da Šurlok nije bio dio te skupine.

Džejk Gardner imao je pištolj za pojasem i da je u jednom momentu podigao majicu kako bi ga pokazao demonstrantima tokom sukoba.

Dvoje ljudi je skočilo na njega i on je ispalio dva hica upozorenja, tom prilikom pogodio je Šurloka koji od posljedica ranjavanja preminuo, prenosi Klix.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO