Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na
Link je kopiran

Sudija sa mrljom u prošlosti: Pijan napao čistačicu

Društvo
Autor:

Većina sudija i tužilaca koji su se usprotivili zaključcima koje je Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) donio u oktobru krajem prošle godine, da se provjerava prošlost sudija i tužilaca i da se eventualno na osnovu toga donose sankcije, uradila je to iz lične koristi kako se ne bi otkrili kompromitujući detalji koji bi mogli da ugroze pozicije pojedinaca, kazao je za Srpskainfo izvor blizak pravosuđu.

Takav je slučaj i sa sudijom Okružnog suda u Banjaluci, Milanom Blagojevićem, koji je zaključke VSTS-a nazvao „protivpravnim i necivilizacijskim činom“, a koji u svojoj prošlosti ima krivična prijavu zbog napada na ženu i prijetnju ubistvom.

Naime, Blagojević je 2003. godine priveden u policijsku stanicu u Doboju zbog ugrožavanja sigurnosti S.L. dok je čistila ugostiteljske lokale u centru Doboja.

Pijani Blagojević je 28. maja te godine, oko tri sata iza ponoći, došao ispred kafića „Foyer“ i kada je ugledao S.L. koja je čistila zaključani kafić tražio od nje da otključa vrata lokala i posluži ga pićem. Nakon što je odbila, uspjela je izaći na sporedni izlaz i pozvati policiju. U međuvremenu, Blagojević se udaljio, ali je ispred lokala ostavio sako sa ličnim dokumentima.

Poslije dva sata, dok je S.L. čistila susjedni lokal, Blagojević se ponovo pojavio i iskoristio trenutak kada je žena otključala vrata u namjeri da izbaci smeće i ušao u kafić. Blagojević ju je psovao te pokušao pogoditi pepeljarom, a nakon što je promašio uzeo je krhotinu stakla i zaprijetio joj ubistvom.

Kako je navedeno u policijskom zapisniku, S.L. se uspjela otrgnuti iz njegovih ruku, prilikom čega joj je Blagojević poscijepao majicu, otrčati do susjedne zgrade opštine i pozvati policiju koja je ubrzo došla i privela pijanog Blagojevića.

(Srpskainfo)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO