Hronika

SUĐENJE FATALNOJ HOSTESI Majka "ljute protivnice" za zapaljen "golf 7" traži 16.000 evra

Muris Hodžić, koji je s djevojkom Naidom Karić optužen za paljenje “golfa 7” ljepotice Instagrama Mine Mateljan, u pregovorima je s Tužilaštvom Kantona Sarajevo oko potpisivanja sporazuma o priznanju krivice, saopštio je to u nastavku suđenja tužilac Edin Šaćirović.

SUĐENJE FATALNOJ HOSTESI Majka "ljute protivnice" za zapaljen "golf 7" traži 16.000 evra
Foto: Facebook/Screenshot

Ukoliko sporazum ove sedmice bude potpisan, fatalna hostesa Naida Karić ostaće sama sa svojim advokatom Izetom Baždarevićem da se brani u daljnjem postupku koji se vodi pred sudijom Opštinskog suda u Sarajevu Srđanom Skokom, piše Avaz.

Naida Karić i Mina Mateljan nekada su bile dobre prijateljice, a sada su ljute protivnice. Mina je osumnjičila Naidu da je naručila paljenje „golfa 7“, koji je vlasništvo Minine majke Hatidže Hadžijusufović, a kojom prilikom je izgorjelo više vozila.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Troje vlasnika vozila koja su izgorjela 8. marta na parkingu na Dobrinji podnijelo je zahtjeve za naknadu štete u ukupnom iznosu od 55.500 KM. Hatidža Hadžijusufović izjasnila se da traži 32.000 KM odštete.

Naidu poznajem, dolazila je kod mene kući. Ništa ne znam oko toga. Komšinica mi je javila da gore vozila na parkingu i ja vidim da gori moj. Taj plamen je bio strašan, ja sam doživjela stres. Golf je potpuno uništen, otišao je na otpad – kazala je Hadžijusufović.

Pročitajte još

U paljevini na Dobrinji izgorio je i “reno” porodice Karup. U ime vlasnice, svoje supruge, Adnan Karup je iznio odštetni zahtjev u iznosu od 18.000 KM.

Odgovarajući na pitanja advokata Selmana Zijadića, troje oštećenih izjavilo je da ne poznaju optuženog Hodžića niti znaju ko je zapalio auta.

Olupina „džete“ na parkingu

Salko Hasković, dijalizni bolesnik, sakupljao je novac za transplantaciju bubrega i namjeravao je svoju džetu prodati za 6.000 KM koja mu je ostala od sina nakon njegove smrti. Olupina njegove „džete“ i danas je na parkingu, a Hasković je zatražio naknadu štete u iznosu od 5.500 KM.