Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SUĐENJE KOSTIĆU Jedna žrtva je promijenila iskaz, ali protiv kreatora i dalje postoji PET DOKAZA

Hronika
Autor:

Foto: Oliver Bunić/RAS Srbija

Mijenjanje iskaza Bajramija Šefkija, nad kojim je, kako se sumnja, modni kreator Darko Kostić učinio nedozvoljene polne radnje, ne bi trebalo mnogo da promijeni ishod suđenja jer protiv Kostića postoji više dokaza.

Suđenje modnom kreatoru Darku Kostiću zbog nedozvoljenih polnih radnji nad dječakom L. J. (15) i Šefkijom Bajramijem (22) doživjelo je potpuni obrt prije dva dana.

Naime, tada se pred sudom pojavio mladić Bajrami Šefki, kojeg je Kostić napastvovao u svom stanu na Novom Beogradu, nakon što je došao kod njega zbog kokaina, koji je naveo da je sve za šta je teretio Kostića slagao, jer mu je to “bio alibi za krađu telefona”. Zbog čega je ovaj mladić promijenio iskaz koji je dao prvo u policiji, pa u tužilaštvu, a u kojem je do najsitnijih detalja ispričao šta mu je Kostić uradio, nije poznato. Međutim, ovaj njegov postupak, koji se na prvi pogled čini kao povoljan po odbranu Kostića, ne bi trebalo da mnogo poremeti dalji tok suđenja, prije svega jer je tužilaštvo prikupilo znatan broj dokaza protiv modnog kreatora, a koji ukazuju na to da je on počinio djelo koje mu se stavlja na teret.

Snimci

Prvi i možda najvažniji dokaz koji tereti Kostića jesu snimci sa kamera u njegovoj stambenoj zgradi, a na kojima se vidi kako maloljetnik koji tereti Kostića za nedozvoljene polne radnje istrčava poderane majice iz zgrade i vidno uznemiren razgovara sa portirom zgrade.

Iskaz maloljetnika

Upravo maloljetnik kojeg je Kostić napastvovao u svom stanu ispričao je do detalja šta mu je modni kreator rekao. Ovaj tinejdžer, kako je utvrđeno vještačenjem, nije sklon manipulaciji, te je njegov iskaz od velike važnosti za dalji tok postupka.

Portir

Portir koji radi u zgradi u kojoj živi modni kreator ispričao je da je maloljetnika L. J. vidio da ide u Kostićev stan, te i da ga je pustio da uđe u zgradu nakon što mu je modni kreator to rekao. Takođe, on je rekao da je vidio tinejdžera nedugo nakon što je ušao u zgradu kako istrčava u iscjepanoj majici, te i da mu je L. J. kazao da je Darko pokušao da ga uvuče u stan.

Poruke

Takođe, kao jedan od važnijih dokaza u istrazi protiv Darka Kostića, pokazale su se i poruke koje su razmijenili modni kreator i maloljetnik.

U tim porukama se vidi odnos između njih dvojice, te i kako je Kostić tinejdžeru slao lascivne poruke u kojima mu je predlagao da se “skinu i maze”.

Prijatelj Bajramija

Kada je u pitanju odnos Kostića sa Šefkijem Bajramijem, pred tužiocem je tokom istrage svjedočio njegov prijatelj koji je ispričao kako je povezao Šefkija i Kostića.

On je potvrdio da je povezao njih dvojicu, prvenstveno da bi se našli kako bi nabavili kokain.

Šta je zapravo rekao Bajrami pred sudom

Uprkos mijenjanju iskaza pred sudom, Bajrami Šefki je priznao na suđenju da je došlo do polnog uznemiravanja. Naime, ovaj mladić ispričao je da je pred tužilaštvom lagao sve vezano za Darka Kostića i polno uznemiravanje koje se dogodilo u stanu modnog kreatora kada se sa Kostićem našao da bi od njega uzeo kokain.

– On je ispričao da uopšte nije znao šta priča kada je sproveden na saslušanje kod tužioca kao oštećeni. Rekao je da sve što je ispričao u policiji i tužilaštvu mu je bio alibi za telefon koji je ukrao od Kostića, te da je mislio da je došao pred zamjenika javnog tužioca upravo zbog te krađe – kaže izvor Blica.

Bajrami Šefki je, takođe, rekao da ne želi da krivično goni Kostića, iako je nekoliko sekundi kasnije priznao da ga je Kostić polno uznemiravao.

– Kada je u pitanju 8. jun 2018. godine, Bajrami je naveo da se tad desilo polno uznemiravanje, da je uzeo mobilni telefon i da je to to. Nakon toga ponovio je da je lagao kada je davao iskaz pred tužilaštvom – zaključuje ovaj sagovornik.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO