Hronika

SUGRAĐANINA IZBO KOSIJEROM Uhapšen nakon nanošenja teških povreda radniku Granične policije BiH

Darko Duka (34) iz Berkovića uhapšen je zbog sumnje da je u četvrtak uveče kosijerom  izudarao sugrađanina Duška Domazeta (45), radnika Granične policije BiH .

SUGRAĐANINA IZBO KOSIJEROM Uhapšen nakon nanošenja teških povreda radniku Granične policije BiH
Foto RAS arhiva

U ovom napadu Domazet je zadobio teške povrede, zbog čega je prevezen u trebinjsku bolnicu. Prema nezvaničnim informacijama sukob između njih dvojice dogodio se u četvrtak oko 21 čas ispred kafića „Pio“ u Berkovićima.

Udarcima kosijerom Duka je Domazetu nanio povrede po lijevoj ruci i vratu – rekao je naš sagovornik i pojasnio da je kosijer alatka koja se koristi uglavnom za kresanje grana na drvetu.

Nakon što je pretukao Domazeta, Duka je pobjegao i pokušao sa sakriti policiji, međutim poslije skoro 12 časova potrage pronađen je i uhapšen.

–  Duka je uhapšen u petak oko osam časova, a zatim je ispitan u svojstvu osumnjičenog – rekao je naš izvor i dodao da je Domazet poslije napada prevezen u lokalni Dom zdravlja.

–  Nakon što su mu tu ukazali ljekarsku pomoć, prevezen je u trebinjsku bolnicu – rekli su iz policije.

Jedan mještanin ispričao je da su se Duka i Domazet navodno taj dan, prvo posvađali u kafani, pa su potom izašli ispred gdje su nastavili sukob, da bi nakon toga Duka otišao kući.

– Poslije nekog vremena vratio se sa kosijerom u ruci, te je ispred kafića zatekao Domazeta koji je pošao kući, nakon toga ga je izudarao kosijerom – kaže naš sagovornik.

On je ispričao da je u četvrtak bio slavljenički dan u ovom gradu u Hercegovini.

– Opština  Berkovići, proslavila je svoju krsnu slavu Vidovdan. Vidovdan je ujedno i krsna slava hrama Svetog velikomučenika Lazara. Slavilo se cijeli dan, a mnogi, naravno, popili i po koju čašicu više – ispričao je jedan od  mještena.

On je rekao da ne zna da li su Duka i Domazet bili na slavlju i da li su u četvrtak konzumirali alkohol.

– Ti detalji će biti utvrđeni daljom istragom. Da li su njih dvojica bili pod uticajem alkohola, i slične informacije, biće naknadno poznate – ističe naš sagovornik.

Kako dodaje, u nastavku istrage policija će uraditi sve što je potrebno da se ovaj slučaj do kraja rasvjetli.

U Policijskoj upravi Trebinje rekli su da je o ovom incidentu obaviješten i dežurni tužilac, a slučaj je okvalifikovan kao nanošenje teške povrede.

– Policija je obavila uviđaj, a istraga se nastavlja dok se ne utvrde svi detalji sukoba – dodali su u policiji.

Scroll Up