Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SUKOB ODBOJKAŠKOG SAVEZA I BIMAL JEDINSTVA Vrtoglava kazna za neodazivanje u reprezentaciju

Sport
Autor:

Foto: Cev/Promo

Iz Bimal Jedinstva su najavili žalbu na odluku Disciplinskog sudije Odbojkaškog saveza BiH kojom je klub kažnjen sa 13.000 maraka, te suspenzijom šest igračica na dva meča.

Zbog neodazivanja igračica na pripreme reprezentacije, disciplinski sudija je odredio ukupnu kaznu za igračice, predsednika kluba i sam klub. Prvi čovek Bimal Jedinstva Esad Omerhodžić je napoenuo da će uložiti žalbu.

– Naravno da ćemo uložiti žalbu na ovu odluku. Ne znam na koji način sam kao predsednik ili klub Bimal Jedinstvo mogli da utičemo na naše igračice da se ne pojave na poslednjem okupljanu. Te utakmice su bile još u novembru i pitanje je zašto se baš sad izriče kazna. Neke od odbojkašica, poput Nataše Slijepčević, još ranije su najavile povlačenje iz reprezentacije i da se više neće odazvati na nastupe. Zašto je onda uopšte pozvana. Sa druge strane igračice su bile nezadovoljne svojim statusom. Naime, na prethodnim okupljanima od njih šest samo je jedna igrala. U svojim redovima imamo najbolje igračice u zemlji. Ana Gajić i Milica Ivković su u ranije dve godine bile najbolje igračice u RS, a nisu imale mesto u startnoj postavi reprezentacije. Same igračice su donele takvu odluku jer nisu vidjele da se stalno trude, a ne dobijaju šansu. Mislim da se to vuče još od Mediteranskih igara. Čini mi se da nekom smeta naša dominacija u BiH i sigurno ćemo uložiti žalbu na ove odluke – istakao je Omerhodžić.

Prijavu disciplinskom sudiji podneo je predsednik Odbojkaškog saveza BiH Alija Fatić.

– Iskreno još nisam dobio odluku. Po meni je sramota da se igračice ne odazovu na poziv i to posebno kad imamo šansu da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. One predstavljaju državu od koje njihov klub dobija sredstva. Posebno jer su one bile na prva dva okupljanja a onda nisu došle na poslednje i odlučujuće. To je po meni sramotno. Postoje samo dva razloga zbog kojih se može otkazati dolazak – povreda ili ne daj Bože smrtni slučaj u porodici. Ovdje tu nije slučaj – istakao je Fatić.

Konačnu odluku o ovom slučaju doneće Upravni odbor Odbojkaškog saveza BiH.

Begić nije kažnjena

Predsednik Bimal Jedinstva Omerhodžić ističe da u savezu važe dvostruki aršini i navodi jasan primer za to.

– Ne znam slučaj da je do sada neki klub kažnjen. Evo kapiten reprezentacije Dina Begić se takođe nije pojavila na okupljanju, a nije kažnjena ni ona niti njen klub, italijanska Monca. Izgleda da samo Bimal Jedinstvo nekom smeta – istakao je Omerhodžić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO