Hronika

SUKOB OKO ŽENE Makedonci osuđeni zbog napada na braću iz BiH

Otac (54) i trojica njegovih sinova (22, 25, 28), porijeklom iz Sjeverne Makedonije proglašeni su krivim zbog napada na državljanine Bosne i Hercegovine u bečkom Florisdorfu.

SUKOB OKO ŽENE Makedonci osuđeni zbog napada na braću iz BiH
FOTO: EKATERINA BOLOVTSOVA/PEXELS

Kako prenose mediji, tri ranjena državljanina BiH starosne dobi 22, 26 i 27 godina su braća iz porodice iz BiH koja je godinama u sukobu sa makedonskom porodicom.

Oni su osuđeni na daleko manje kazne, jer na kraju nisu proglašeni krivim za pokušaj ubistva, već za nanošenje teških tjelesnih povreda. Otac i najmlađi sin osuđeni su na pet, odnosno sedam godina zatvora za nanošenje teških povreda sa predumišljanjem, dok su dva starija sina osuđena na tri godine zatvora (jedna godina bezuslovno) i pet mjeseci zatvora zbog nanošenja teških tjelesnih povreda i upotrebe vatrenog oružja. Presude još uvijek nisu pravosnažne.

Pročitajte još

Prema rezultatima istrage, do pucnjave je došlo nakon svađe na ulici zbog dugogodišnjih razmirica između ove dvije porodice. Navodno se došlo do saznanja da je motiv pucnjave zapravo žena tj. sukob oko žene. Kako prenose mediji, o svađi između dvije porodice neposredno prije pucanjave se raspravljalo i na društvenim mrežama.

Makedonski državljani se od ovog incidenta, koji se desio u oktobru, nalaze u zatvoru. Iako su u prvi mah uspjeli pobjeći policiji, uhapšeni su u blizini mjesta zločina svega 90 minuta nakon pucnjave u – nakon velike potjere u kojoj je sudjelovala i austrijska Kobra, pišu Nezavisne.

Makedonski državljani su još po hapšenju tj. na saslušanju pred istražnim sudijom priznali sve što im se stavlja na teret, ali nisu govorili kakvu ulogu ima žena u cijelom incidentu.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu