Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SUKOB U PRIŠTINI Trojica predstavnika Srba se vrijeđala i GAĐALI TELEFONOM

Politika
Autor:

Foto: Nikolija Košak/RAS Srbija

U Prištini je danas došlo do sukoba između trojice predstavnika Srba na KiM – predsjednika Srpske liberalne stranke (SLS) Slobodan Petrovića i dvojice pripadnika Srpske liste (SL).

Kako navodi “Koha.net”, Petrović je trebalo da održi konferenciju za novinare a sukob se, kako saznaje KTV, dogodio u restoranu u blizini zgrade kosovske vlade.

Prema saznanjima KTV, Petrović se sukobio sa članovima SL Milanom Kostićem i Nenadom Milićevićem, koji su izjavili u policiji da ih je Petrović napao.

SL saopštila je da je do incidenta došlo danas oko 10 sati u Prištini, i da je njihovog člana Milana Kostića napao Petrović koji je, kako se navodi u saopštenju, “uz pogrdne riječi Kostića pogodio u glavu mobilnim telefonom i nanio mu povrede”.

– Na poziv Kostića, na lice mjesta ubrzo je stigla policija koja je Petrovića privela, a od Kostića su zahtijevali da im da izjavu o cijelom događaju – navodi SL, i dodaje da je prilikom privođenja Slobodana Petrovića, visoki funkcioner njegove stranke Boban Stanković u prisustvu policije na račun Kostića izrekao više ozbiljnih prijetnji.

Srpska lista zatražila je da policija i tužilaštvo preduzmu sve neophodne radnje kako bi se Slobodan Petrović i Boban Stanković procesuirali i kaznili jer je, kako ukazuju, “ovakvo ponašanje apsolutno neprihvatljivo”.

Oglasio se i predsjednik SLS i poslanik u kosovskoj skupštini Slobodan Petrović, koji je potvrdio da je došlo do incidenta u restoranu u blizini zgrade Skupštine, ali tvrdi da je on žrtva napada Milana Kostića iz Srpske liste.

Petrović je dodao da je napad uslijedio nakon emisije na televiziji u kojoj je iznio podatke o bivšem ministru poljoprivrede Nenadu Rikalu, čiji je Kostić bio savjetnik, prenosi RTK na srpskom jeziku.

On mu je, kaže, dobacio nekoliko ružnih riječi i opsovao ga, na šta mu je Petroivić, prema izjavi za RTK, prišao i pitao o čemu se radi, a Kostić je, prema njegovim riječima, uzeo staklenu flašu od vode i rekao da će glavu da mu razbije.

Petroviću je, kaže, ispao telefon pa se sagnuo da ga podigne, a nakon još psovki pozvao je policiju.

Osuda Tačija i Haradinaja

Kosovski predsjednik i premijer Hašim Tači i Ramuš Haradinaj osudili su napad na Petrovića.

Në emër të Qeverisë së Kosovës, dënoj ashpër sulmin ndaj deputetit të Kuvendit, Sllobodan Petroviq. I papranueshëm…

Gepostet von Ramush Haradinaj am Mittwoch, 20. März 2019

Tači je rekao da je napad na njega, napada na slobodu govora i izabranog predstavnika naroda, i zatražio od nadležnih institucija da preduzmu sve mjere kako bi se počinioci priveli pravdi, prenosi Telegrafi.

Haradinaj je incident nazvao “neprihvatljivim”, istakavši da “svaki napad koji narušava slobodno mišljenje i politička uvjerenja treba biti kažnjen”.

– Pozivam istražna tijela da razjasne okolnosti i da napadači dobiju zasluženu kaznu – napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

Putem ove društvene mreže oglasio se i predsjednik kosovske skupštine Kadri Veselji koji je osudio napad i takođe zatražio reakciju nadležnih.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO