Politika

"Spreman sam da se povučem zbog interesa Srpske" Šulić reagovao na zahtjeve "osmorke"

Kandidat SNSD za funkciju ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, Denis Šulić, poručio je da je spreman da se odrekne kandidature ako će ona ugroziti interes i razvoj Republike Srpske.

"Spreman sam da se povučem zbog interesa Srpske" Šulić reagovao na zahtjeve "osmorke"
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Nakon što su predstavnici “osmorke” prethodnih dana najavili da neće podržati Šulića u novom sazivu Savjeta ministara BiH, jer bi to, kako tvrde, predstavljao još jedan “siguran Dodikov glas” u tom tijelu, Šulić je na društvenim mrežama objavio da je spreman da se povuče ako je to u “opštem interesu”.

Поштовани, Због пријетње наставка блокаде важних инфраструктурних пројеката у Републици Српкој од…

Posted by Денис Шулић – Denis Šulić on Thursday, January 5, 2023

– Zbog prijetnje nastavka blokade važnih infrastrukturnih projekata u Republici Srpkoj od strane političkog Sarajeva spreman sam da povučem svoju kandidaturu za ministra na nivou državne zajednice. Smatram da ispred svakog od nas lično trebaju biti opšti interesi i Republika Srpska, iz tih razloga spreman da povučem svoju kandidaturu i na taj način onemogućim predstavnike Osmorke da nastave priču o blokadama važnih infrastrukturnih projekata kao što su Gasovod i Hidreoelektrane – objavio je Šulić na Fejsbuku.

Pročitajte još

Dodao je da “ponašanje Osmorke ne odudara ni malo od ponašanja SDA”, te da je “njihova priča o multietičkoj BiH nerealna i ni oni sami u nju ne vjeruju”.

– Ostajem posvećen izgradnji Republike Srpske po mjeri svakog čovjeka i drago mi je da smo i na mom ličnom primjeru još jednom dokazali i javnosti BiH i međunarodnoj zajednici da takozvana multietička BiH ne postoji u Sarajevu ni u jednoj političkoj strukturi. Živjela Republika Srpska – poručio je Šulić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije