Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SULUDO Spasio djevojci život, pa je pretukao jer mu se učinilo da je vidi u FILMU ZA ODRASLE

Svijet
Autor:

Foto: Policija Sandrlenda/RAS Srbija

Svojoj djevojci spasio je život kada je doživjela je srčani zastoj. Uspješnom reanimacijom vratio je među žive, a nakon četiri mjeseca provedenih u bolnici vratila mu se kući. Međutim, samo nekoliko sedmica poslije vratila se u bolnicu, a ovaj put krivac je bio on.

Stenli Dods iz Sandrlenda, naime, premlatio je svoju 19-godišnju djevojku ovog marta. Gledao je porniće te mu se pričinilo da je ona jedna od glumica upravo ona. Posebno su mu zasmetali njeni komentari o muškarcima koji “ulaze na zadnja vrata”.

– Želio bih da ti nisam spasio život – izjavio je tada i počeo svoj monstruozno nasilni čin. Dods ju je pretukao, prijetio joj nožem, prolijevao pivo po njoj, a potom je odvezao do mosta, čekićem je tukao po nogama i udarao glavom o volan te, kao da ovo sve nije dosta, još i prijetio da će je baciti u rijeku.

Srećom, prijetnju nije ispunio, ali kad su se vratili kući ostavio je da dva sata stoji na hladnoći u vrtu. Kad je došla u bolnicu, bila je prepuna modrica, a u kakvom je stanju bila govori i to je joj je bila potrebna hitna transfuzija.

I nakon svega, sutkinja mu je odrezala 22 mjeseca kazne, kao i petogodišnju zabranu približavanja žrtvi. U presudi je naglasila da je ovim činom Dods htio poniziti i prestrašiti svoju partnericu, ali kao olakotnu okolnost mu je uzela njegovu neuračunljivost u tim trenucima.

Odbrana se vadila na to da optuženik pati od deluzijskog poremećaja što je na kraju i prihvaćeno.

(Avaz)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO