Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Šumari iz Gradiške posjetili mališane u vrtićima

Regioni
Autor:

Foto: Srna

Predstavnici Šumskog gazdinstva Gradiška danas su, povodom Međunarodnog dana šuma, posjetili djecu u Javnoj predškolskoj ustanovi “Lepa Radić” i ukazali im na bitnost šuma i njihovu zaštitu.

Koordinator za sertifikaciju šuma u ovom gazdinstvu Goran Škrbić, koji je održao predavanje mališanima u vrtiću “Cipelić” u Gradiški, jednom od tri vrtića Ustanove “Lepa Radić”, istakao je da je važno djeci, ali i odraslim ukazati na značaj šuma i njihovu zaštitu.

On je istakao da su djeci, na njima razumljiv način, govorili kakve šume postoje, koje životinje žive u njima i kako da čuvaju šume i životnu sredinu.

Škrbić je istakao da djeca mnogo bolje od odraslih prihvataju savjete o zaštiti životne sredine, navodeći da Šumsko gazdinstvo u Gradišci vodi računa o šumama kojima gazduje.

Koordinator za rad vaspitnih grupa Predškolske ustanove “Lepa Radić” Dragana Grahovac istakla je da i vaspitači mališanima mnogo pričaju o zaštiti šuma i životne sredine, ali da oni vole kada ih posjete šumari.

Ona je istakla da je ovo predavnje jako bitno, budući da djeca od malih nogu treba da uče kako da se ponašaju u prirodi.

Predstavnici Šumskog gazdinstva Gradiška posjetili su danas i vrtić “Leptirić” u Novoj Topoli, gdje su obnovili zasad drveća u dvorištu ovog objekta.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO