Hronika

“SUPRUGA JE HTJELA KROZ VATRU, NISAM DAO” Detalji tragedije u kojoj je poginula 11-ogodišnja djevojčica

Jajce je danas obavijeno tugom nakon što je u noći s petka na subotu, u kasnim noćnim satima, u ulici Ive Andrića došlo do velikog požara u kojem je nastradala jedanaestogodišnja djevojčica Nikolina.

“SUPRUGA JE HTJELA KROZ VATRU, NISAM DAO” Detalji tragedije u kojoj je poginula 11-ogodišnja djevojčica
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Iako se još uvijek ne zna uzrok požara, pretpostavlja se da je požar izazvala svijeća jer porodica Ćosić godinama živi bez električne energije u trošnoj kući, piše Jajce Online.

Iz MUP-a SBK su rekli kako je nesreća prijavljena jutros u 02:20.

– Došlo je do požara u ulici Ive Andrića u Opštini Jajce u kojem je smrtno stradalo dijete. Na teren su odmah izašli službenici policije kao i vatrogasci. Požar je ubrzo ugašen, a trenutno se utvrđuje šta je tačno pokrenulo požar – rekli su.

Tragično nastradala Nikolina bila je Nedino dijete iz prvog braka.

Pročitajte još

– Juče sam cijeli dan radio oko drva i umoran sam došao kući. Jako rano sam legao da spavam tako da se nisam budio do kobnog momenta kad sam osjetio dim. Ja i supruga odmah smo ustali i krenuli prema njenoj sobi, ali nismo mogli ući od plamena da spasimo našu Nikolinu. Supruga se odupirala i htjela je kroz plamen da uđe, ali jedva sam je spriječio jer i ona bi sigurno nastradala – priča nam drhtavim glasom Suad.

Nedavno su dobili prinovu, Neda je na svijet donijela još jednu djevojčicu. Osim toga imaju još jednu djevojčicu starosti od jedne godine i četiri mjeseca.

 – Teško preživljavamo sve ovo, a najgore je to što se supruga porodila prije 7 dana. Ne smije nikakve lijekove piti jer hrani bebicu. Ovo je  težak udarac za sviju nas, a za nju pogotovo jer psihički je skroz pala – kazao je Ćosić.

Porodicu Ćosić danas je posjetio opštinski načelnik, te direktorica JU Centar za socijalni rad Jajce koji su ih izmjestili iz trošne brake u prinudni smještaj te im uručili pomoć.

– Želim se zahvaliti načelniku Edinu Hozanu i direktorici Indiri Mehić-Čejvan, koji su nas danas posjetili i smjestili u prinudni smještaj. Donijeli su nam osnovne namirnice, a jutros je isto to učinio i Sinanudin Smajić iz MDD Merhameta Jajce – rekao je Ćosić, koji kaže da mu se dosta ljudi javilo i pružilo podršku.

Iz barake su izišli s par kesa samo, sve sto su imali izgubili su jednom trenu.

– Ostali smo bez ičega, sve nam je potrebno. Hrane imamo za nekoliko dana, a najviše nam nedostaje garderoba za nas, ali i za djecu. Pored svega najveći problem su pelene za bebe, lijekovi i ostale potrepštine – kazao je Suad Ćosić za kraj razgovora.