Svijet

SUROVO UBISTVO ŽIVOTINJE Vezali psa za teg od 20 kilograma, pa ga bacili u more

U moru kod Tivta, između Župe i Bonića, meštani su juče zatekli uznemirujuć prizor.

Ubili psa, pa ga bacili u more
FOTO: TWITER/SCREENSHOT

 Kad su vidjeli kako je završio jedan nesrećni pas, alarmirali su Komunalnu policiju, a užasavajuća scena koja je tom prilikom snimljena, potresla je društvene mreže gdje je video objavljen.

Surovo ubijeni pas bio je lancem vezan za teg od dvadeset kilograma i očigledno namjerno udavljen u moru još pre nekoliko dana, kako se sumnja, prema stanju u kojem je zatečen kada je tijelo izvučeno na obalu.

Kako su iz Komunalne inspekcije rekli za tamošnje medije, nesrećni pas nije imao ugrađen čip, a policija je u potrazi za počiniocem ovog surovog djela kojeg će goniti po Zakonu o zaštiti i dobrobiti životinja, prenosi Blic.

Pročitajte još

Pas služio kao mamac za hobotnice?

Kako nagađaju neki od korisnika društvene mreže “Iks” gdje je objavljen video izvlačenja uginule životinje iz mora, podstaknuti sumnjama udruženja za zaštitu životinja iz Crne Gore, pas je trebalo da posluži kao mamac za krivolov na hobotnice.

Šta god da je motiv ovog bezosjećajnog čina, i jedni i drugi traže strogu kaznu za počinioce ovog surovog djela.

“Tako bi i čovjeka bacili isto”, “Bolesnici!”, “U šta se prevara ovaj ljudski rod, ne može ovo na dobro da izađe. Neki zemljotres će nas poklopiti, da naučimo da volimo i da ne budemo monstrumi ni prema kome…”, samo su neki od komentara korisnika mreža.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu