Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Susret bivših osnovaca: U školskim klupama poslije pola vijeka

Regioni
Autor:

Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija

U Osnovnoj školi „Mladen Stojanović“ u Gornjim Podgradcima sastali su se bivši učenici ove škole, koji su osnovno obrazovanje završili prije pola vijeka.

Na školskom času bilo je 20-ak bivših školaraca iz Podgradaca, Sovjaka, Miloševog Brda, Trebovljana, Jablanice, Donjih Podgradaca i drugih potkozarskih sela, sada većinom penzionera koji žive u mnogim mjestima Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i drugih država.

Milan Vujatović, jedan od inicijatora ovog susreta, kaže da je on bio veoma dirljiv.

Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija

– Pet decenija za nas je brzo prošlo, kao da nam je to vrijeme pokradeno, nestalo bez vidljivog i jasnog traga. U vrijeme našeg školovanja uslovi su bili skromni, živjeli smo sirotinjski, pješačili do škole i natrag, nismo imali čestito šta ni pojesti ni obući, ali smo maštali o sretnom životu. Nažalost, to vrijeme obiljležio je rat, mnogi naši vršanjci su stradali, ranjeni, ostali bez imovine i još uvijek su opterećeni tim ratnim ranama i životnim iskušenjima – kazao je Vujatović, koji je do rata živio u Zenici, a potom s porodicom izbjegao u Gradišku, radio u „Plantažama“, zaradio penziju i nastanio se u rodnom kraju.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO