Hronika

ŠUT U GLAVU BIO SMRTONOSAN Nastavljeno suđenje za ubistvo Stefana, porodica poručuje: Optuženi se uopšte ne kaju

Suđenje za teško ubistvo Stefana Filića (19) u Velikoj Plani nastavljeno je u petak saslušanjem ljekara sudske medicine na čelu sa dr Milenkom Bogdanovićem, a nakon gledanja snimaka kritičnog događaja, dali su svoj konačni sud i ostali pri prvobitnom nalazu i mišljenju.

ŠUT U GLAVU BIO SMRTONOSAN Nastavljeno suđenje za ubistvo Stefana, porodica poručuje: Optuženi se uopšte ne kaju
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE

Kako saznajemo, oni su potvrdili da je Stefan zadobio veliki broj udaraca u predjelu glave i to u kratkim intervalima, ali da je šut u glavu od strane Nikole Bojovića i to dok je Stefan ležao i nije bio nikakva prijetnja ni za kog od aktera kritičnog događaja, bio smrtonosan.

Svoj sud i mišljenje dao je i dr Miomir Krašić, a na osnovu nalaza iz Doma zdravlja u Velikoj Plani, da je maloljetni Andrija Filić, brat nastradalog, zadobio povredu donje vilice i vrata i da mu je raskliman zub prilikom nanošenja velikog broja udaraca od strane Nikole Bojovića i Mitra Pandurevića, piše Blic.

Risimović nije imao vidljivih promjena na glavi iako je zadobio najmanje jedan udarac, dok kod optuženih Bojovića i Pandurevića takođe nije bilo nikakvih povreda, sem što su se žalili.

Odbrana obojice optuženika pokušala da ospori rad stručnjaka

Odbrana obojice optuženih je pokušala da ospori rad stručnog tima ljekara, i sudskog vještaka Dejana Ćirkovića nejasnim i neosnovanim pitanjima, a pored svih izvedenih i jasnih dokaza u predhodnim postupcima.

Pročitajte još

Sud smatra da je mišljenje ove referentne zdravstvene ustanove validno i da je mišljenje jasno i da ne postoji sumnja u istinitost njihovog iskaza, te da ne postoji zakonska osnova za nekakva dodatna vještačenja.

Sljedeći glavni pretres je zakazan za 28. decembar u 9 sati, gdje će pismenim čitanjem biti izvedeni svi dokazi, od zapisnika o alko testu u trenutku izvršenja djela, o forenzičkom pregledu lica mjesta, o uviđaju i svih drugih zapisnika nadležnih institucija vezanih za ovaj slučaj.

“Na licima optuženih nema ni trunke kajanja”

Prema riječima tetke ubijenog Stefana, Javorke Marković, koliko je porodica koja je prisustvovala ročištu mogla da razumije, na narednom ročištu biće čitanja izvještaja prekršajnog suda Smederevo kao i rješenja Višeg suda Smederevo o ranijim presudama okrivljenih iz 2016, 2017. i 2019. godine, iz čega se vidi da su obojica optuženih poznati Višem sudu već par godina.

– Ovo bi trebalo da znači da se suđenje privodi kraju i da se presuda približava. Kao što sam već negdje napomenula, svaki dolazak na sud i ponovno gledanje snimaka je užasno stresno za roditelje, ali nada u pravdu i izricanje maksimalne kazne ih održava u životu i daje im neku nadljudsku snagu da sve ovo podnesu. Posebno ih boli što na licima obojice optuženih nema ni trunke kajanja zbog djela koje su počinili, već osmijesi na licu i sreća što vide svoju porodicu. Posebno se ta empatija za svoje bližnje primjećuje kod Bojovića, kad vidi svoju sestru, a Stefanovim roditeljima i bratu je to oduzeo – naglašava tetka ubijenog mladića.

Ubijen jer je branio brata

Stefana Filića su, kako je Blic izvještavano, 2. februara prošle godine ispred kluba “Brodolom” napali dvije godine stariji mladići. Prethodno su se ustremili na njegovog mlađeg brata, a kada je Stefan stao u njegovu zaštitu pokušavajući da smiri situaciju, umjesto da odustanu, napadači su se ustremili na njega. Pao je na zemlju, a oni su nastavili da ga udaraju i šutiraju. Nasilnici su zatim pobjegli, a prolaznici su pozvali policiju i Hitnu pomoć koja je Stefana sa teškim povredama prevezla u bolnicu “Stefan Visoki” u Smederevskoj Palanci, ali je zbog težine povreda, odmah morao biti transportovan u Beograd. Uprkos borbi ljekara Stefan je preminuo.

Prihvati notifikacije